Gammel kending vender tilbage

Så er der endnu en billig bil på vej til de danske bilkøbere. I august introduceres Hyundai Atos igen på det danske marked

Af Søren Hyltoft Thomsen

småbiler Danske bilkøbere får nu igen mulighed for at købe Hyundai Atos, da den nye model af Hyundai's mindste bil introduceres i august. Hos Hyundai har man naturligvis også læst salgsstatistikkerne der viser, at danskerne i stigende grad efterspørger mindre biler. De små bilers andel er således øget de seneste år fra 25,2 procent i 2001 til 32,6 procent i 2005. Den nye 5 dørs Hyundai Atos falder prismæssigt ind i samme kategori som blandt andet Kia Picanto nemlig omkring 105.000 kroner.

Sikkerhedsmæssigt er den også på samme niveau. I 1999 fik den tre stjerner i EuroNcap kollisionstesten, hvilket var det samme som Picanto opnåede i 2004.

Hyundai Atos er blot 3,5 meter lang, men da bilen er relativ høj skulle pladsen være til fire personer.

Siden vi sidste stiftede bekendtskab med bilen har den gennemgået en større designmæssig overhaling, mens teknikken er omtrent den samme.

Blandt de mest iøjnefaldende ændringer kan nævnes at bilen har fået sort kølergitter med krom, kofanger og frontspoiler i bilens farve, sidespejle og dørhåndtag i bilens farve, store baglygtehuse med dobbelte bremselygter, højt placeret ekstra bremselygte og en sort fenderliste hele vejen rundt.

Komfortudstyret omfatter blandt andet centrallås, Cd/MP3 afspiller, eldrevne ruder foran samt kop- og flaskeholdere.

Til at drive den lille bil er der en 1.1 liters benzinmotor, der yder 63 hk. Den giver en topfart på 148 km/t og en acceleration fra 0-100 km/t på 15,2 sekunder. Det gennemsnitlige benzinforbrug ligger på 18,2 km/l, hvilket bringer den halvårlige ejerafgift ned på 510 kroner. Bilen fås også med en fire trins automat gearkasse. Her bliver benzinforbruget dog noget større, nemlig 16,4 km/l hvilket straffes med en fordobling af den halvårlig ejerafgift.