Gaddafis kone og datter er i Tunesien

Muammar Gaddafis kone og datter opholder sig i Tunesien. Ingen kender årsagen.

Muammar Gaddafi(arkiv).
Muammar Gaddafi(arkiv).

Muammar Gaddafis kone og datter har i flere dage opholdt sig i nabolandet Tunesien.

Det siger en unavngiven kilde fra de tunesiske sikkerhedsstyrker til Reuters onsdag aften.

Den omstridte og hårdt pressede libyske leders kone, Safia, og datteren, Aisha, kom til Tunesien den 14. maj sammen med en libysk delegation, og de to kvinder opholder sig nu på Djerba, fortæller kilden.

– Det var ventet, at de to ville rejse tilbage i går tirsdag, men de er stadig i Djerba, siger kilden.

De to kvinder ankom øjensynlig ikke sammen med chefen for Libyens olieindustri, Shorkri Ghanem, der også menes at have krydset grænsen til Tunesien for flere dage siden, og som menes at være hoppet af .

Det tunesiske indenrigsministerium afviser over for tv-kanalerne al-Jazeera og al-Arabiya, at medlemmer af Gaddafi-familien opholder sig i landet.

En talsmand for ministeriet siger, at medlemmer af Gaddafi-familien vil blive arresteret, hvis de rejser ind i Tunesien, da det ville være i modstrid med FN's rejseforbud mod det libyske styre.

Det har ikke været muligt af få kontakt med embedsmænd i Libyens hovedstad, Tripoli, for at få en kommentar til oplysningerne.

Muammar Gaddafi er under stort politisk og militært pres. Oprørere har i godt to måneder kontrolleret det meste af det østlige Libyen og krævet Gaddafis afgang efter 40 år ved magten.

Samtidig har Nato-fly rettet mange angreb mod Gaddafis vigtigste militære enheder og derved svækket hans muligheder for at nedkæmpe oprørerne militært.