Furesø Kommune langt fremme på IT-området

Men den store interne omlægning af kommunernes IT til en fælles Furesø Platform gik ikke helt efter hensigten, da et program svigtede

Foto: René Schriver

PLATFORM I forbindelse med weekendens kæmpe øvelse med at få tusindvis af flyttekasser flyttet mellem de tre kommunale administrationsbygning i henholdsvis Farum og Værløse, så skulle alle medarbejdere også tirsdag morgen have været koblet op på den nye fælles Furesø IT-platform og have fået nyt telefonnummer.

Men det går ikke altid, som præsten prædiker.

"Et program, der skulle have sørget for at alle computere via fjernkontrol blev koblet op på den fælles Furesø platform, svigtede. Derfor har IT-folkene været ude og gøre det manuelt. Kun en fjerdedel var ovre på platformen i første hug", fortæller Sammenlægningsudvalgets formand, Jesper Bach (V).

Det tog derfor mange mandetimer at tage rundt til hver enkelt maskine.

"Vi havde dog fra starten af givet os selv en frist til mandag. Så skulle alle være kommet på Furesø-platformen. Desuden har vi skiftet 1.300 telefonnumre, så det har blandt andet i omstillingen givet nogle problemer", erkender Jesper Bach.

Flere eksterne kommunale institutioner har hele ugen været omskåret fra omverdenen, da man hverken har kunnet ringe eller maile til dem.

Det er måske en ringe trøst, men alligevel. Furesø Kommune er på det overordnede IT-plan langt fremme.

Når KommuneData den 22. december hiver stikket ud hos samtlige kommuner for at omlægge samtlige data om alle borgere i Danmark til nye servere, så det ud til, at Furesø Kommune er én af de 98 nye kommuner, som er længst fremme.

"Vi har fået at vide, at Furesø Kommune ligger på 6. plads af de 98 kommuner til at få konverteret alle data", fortæller Jesper Bach.

Et lille eksempel på, at data ikke bare lige har været til at overføre til den nye kommunen, er den dato, hvorfra lærernes lønninger er udregnet ud fra. Da datoen er en anden for lærerne i Farum, har man været nødt til manuelt at rette datoen for alle skolelærere for at være sikker på, at de også i det nye år får den rigtige løn.

Alle krydser fingre for, at alle IT-systemer vil være oppe og køre igen, når de nye kommuner for alvor er en realitet den 2. januar 2007.