Fugtig havnefest

Vejret drillede, men facit blev alligevel fint på årets havnefest

Foto: Jens Patrick Thiede

HAVNEFEST Hundested Havnefest gik ikke fri af vejrgudernes våde vrede i den forgangne weekend, men det var ikke nok til at holde en del mennesker fra at tage del i de – på flere måder – fugtige festligheder.

SE KÆMPE FOTOSERIE HER

"Vejret taget i betragtning er det gået godt – dog ikke helt så godt som sidste år, fordi regnvejret spillede ind," fortæller formanden for hovedarrangøren Hundested Fiskeriforening, Steen Jørgensen, der fortsætter:

"Men når arrangørerne allerede snakker om næste års fest, er det et godt tegn, hvad omsætningen angår – og det gør de! Tørfisk er også bestilt igen, for de trækker mange folk til."

Dermed kan havnefesten 2017 blive tredje år i træk, at det jyske fiskerband optræder til havnefesten.

"Jeg kan ikke få armene ned," synger de gæve gutter bl.a., og det samme kan siges om Steen Jørgensen, når det gælder salget af fiskefileter.

"Når der er havnefest, så skal man lige ned og kigge, og mange skal også spise fiskefilet. I år har kvaliteten været ekstra god, og det giver pote. Vores fileter var så ferske, at vi nærmest måtte løse døren om aftenen, ellers sprang de ud af køleren."

Fiskeriformanden fortæller, at rekorden i år lød på et ton solgte fileter.

Han fremhæver også slidskeræset samt den nye "waterblop" som festlige indslag.

"Bloppen var sjov, fordi den sendte folk ud på lange flyveture over havnebassinet. Den gentager vi nok også næste år," siger han.