Fuglsangs chef ser fremskridt: Vores mål ændrer sig ikke

Alexandre Vinokourov er tilfreds med Fuglsangs indsats på torsdagens etape og håber på tidstab hos rivalerne.

Alexandre Vinokourov (til højre) håber, at Jakob Fuglsang kan køre efter en etapesejr på bjergetaperne i Pyrenæerne i næste uge.
Alexandre Vinokourov (til højre) håber, at Jakob Fuglsang kan køre efter en etapesejr på bjergetaperne i Pyrenæerne i næste uge.

Astana ændrer ikke strategi i Tour de France, selv om kaptajn Jakob Fuglsang ikke helt har kunnet følge med de bedste i bjergene.

General manager Alexandre Vinokourov satser på, at danskeren kan klatre op i tabellen på de resterende ni etaper og håber, at nogle af rivalerne også viser svaghedstegn.

– Vi tager det skridt for skridt, dag for dag. Vi har ikke ændret vores målsætning.

– En dag kan en anden af favoritterne tabe tid. I Giro d'Italia så vi overraskelser hver dag, og Jakob havde gode ben i dag (torsdag, red.), siger Vinokourov.

Før Touren sagde den tidligere stjernerytter, at alt andet end top-3 er "ingenting". Adspurgt, om han nu nærmere tænker top-10 end en podieplads, svarer han:

– Vores mål ændrer sig ikke. Vi kigger stadig på klassementet, og måske kan Jakob vinde en etape i Pyrenæerne.

Astana-chefen uddelte efter etapen skulderklap til både Fuglsang og holdkammeraten Tanel Kangert, da de slæbte sig i mål.

– Vi tabte ikke så meget tid, og jeg er selvfølgelig tilfreds med præstationen. I går (onsdag, red.) var en dårlig dag for Jakob, men Touren er ikke overstået endnu, siger Alexandre Vinokourov.

Den barske alpeetape reducerede i øvrigt Astana-holdet til seks ryttere. Dmitriy Gruzdev kom i mål med et tidstab på 44 minutter og 44 sekunder og faldt dermed for tidsgrænsen.