Fuglereservat er klar til at udvide

©THOMAS OLSEN 150812
  KVÆRKEBY FUGLERESERVAT
©THOMAS OLSEN 150812 KVÆRKEBY FUGLERESERVAT

Ringsted: En tilbygning med lift til kørestole, et handicaptoilet og et større overdækket udkigspunkt er nu på vej i Kværkeby Fuglereservat. Foreningens bestyrelse har i de seneste to år knoklet for at indsamle de 700.000 kroner, som projektet koster, og det er nu lykkedes. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

– Arbejdet går i gang på mandag, og vi forventer, at tilbygningen er færdig om fem uger, siger næstformand i Kværkeby Fuglereservats Venner Teddy Pedersen.

I alt har Kværkeby Fuglereservat nu modtaget støtte for over 3,5 millioner kroner, siden foreningen købte reservatet for to år siden af Gunnar Goddik, der har udviklet reservatet i løbet af en 40-årig periode. Det forestående byggeri får dog ikke bestyrelsen til at drosle ned på ambitionerne for reservatet. Der er allerede udarbejdet en ønskeliste for yderligere forbedringer for de mange brugere af reservatet.

– Vi ønsker os blandt andet en elektrisk golfvogn, som kan bruges til at transportere dårligt gående rundt i reservatet. Desuden er vi på udkig efter fliser til en terrasse og planter, der kan skærme ind til nabogrundene. Vi vil heller ikke afvise at opkøbe yderligere fra naboerne, hvis det er et område, der vil gavne udviklingen af reservatet, siger næstformanden.