Fuglens dag i Gundsømagle

Dansk Ornitologisk Forening arrangerer en fugledag ved Gundsømagle Sø

Løvsangeren lever op til sit navn. Den vender nemlig tilbage fra sit træk til Afrika samtidig med forårets lysegrønne løvspring.

Søndag den 29. maj inviterer Dansk Ornitologisk Forening (DOF) til Fuglenes Dag, blandt andet ved Gundsømagle Sø. På arrangementerne denne dag kan man nyde de mange sangfugle og lære deres sang bedre at kende.

Løvsangeren er en af de mest talrige sangfugle på vores breddegrader og en god del af forårets og sommerens lydbillede. Man kan opleve løvsangeren i alle typer terræn med krat, skove og læbælter – ja, kort sagt; hvor der er løv, er der også en løvsanger.

På Fuglenes Dag er løvsangeren og de mange andre sangfugle ankommet fra deres vinterkvarterer i Afrika for at yngle i Danmark. Derfor har du en enestående mulighed for at lære de trækkende danske sangfugle at kende. Der vil være arrangementer i hele landet på dagen, og DOF's dygtige, frivillige guider vil gøre deres bedste for at give deltagerne en fantastisk oplevelse.

Ved Gundsømagle Sø kan deltagerne på Fuglenes Dag komme med på en flot tur fra p-pladsen i Østrup til gangbroen i rørskoven ved det vestlige fugletårn. På vejen kan man opleve blandt andet nattergal og et væld af andre småfugle. I rørskoven venter der skægmejser og andre rørskovsfugle.

Alle er velkomne, og interesserede kan møde op klokken 10.00 på p-pladsen ved Fugleværnsfondens reservat. Turen varer til klokken 13.00.