Froome forventer Tour-spænding til det sidste

Der venter fire hårde dage for den førende rytter, når feltet rammer 17.-20. etape i Touren, vurderer Froome.

Chris Froome indleder lørdag jagten på endnu en triumf i Tour de France.
Chris Froome indleder lørdag jagten på endnu en triumf i Tour de France.

Den forsvarende Tour de France-vinder, Chris Froome (Sky), vurderer, at årets rute i det franske etapeløb bør give spænding til det sidste.

Det begrunder han med, at de fire etaper før den traditionsrige Champs-Élysées-afslutning alle lægger op til angreb fra klassementsrytterne.

– Jeg tror, at rigtig mange ser frem til den sidste uge, som er fyldt med store bjerge. Etape 17, 18, 19 og 20 vil være en mulighed for alle for at hente tid.

– Uanset hvem der skal forsvare førertrøjen, bliver det fire meget hårde dage i træk at gøre det i, siger Chris Froome ifølge AFP.

17. etape slutter på en stigning uden for kategori, 18. etape er en enkeltstart, 19. etape slutter på en kategori 1-stigning, og 20. etape har flere hårde stigninger, men slutter med 12 kilometers nedkørsel.

Sidste år kritiserede Froome ruten for at være for venlig over for klatrerne og med for få enkeltstartskilometer. I år har han fået flere kilometer i kampen mod uret, men han er stadigvæk ikke helt tilfreds.

– Ruten i år er meget klatrervenlig, selv de to enkeltstarter er det. Den ene går næsten kun opad, og den anden har to stigninger undervejs. Selv om det er enkeltstarter, bliver det nogle, hvor også bjergrytterne kan gøre det godt, siger briten.

Den bjergtunge rute kan blive en fordel for konkurrenten Nairo Quintana (Movistar).

Sidste år vandt Froome samlet med 72 sekunder ned til colombianeren, som tabte 87 sekunder til Froome på den første rigtige etape efter prologen, da han blev fanget i den forkerte del af feltet i en kraftig sidevind.

– Man kan godt argumentere for, at jeg vandt samlet på grund af den etape sidste år. Det var her, jeg vandt tid på Quintana, og det var derfor, jeg stod øverst på podiet i Paris, siger Froome.