Frisk fra fad: Så er der Øl-festival i Esrum

Duften af frisktappet øl breder sig på Esrum Kloster 3. – 4. maj, når der for fjerde gang afholdes Ølfestival

Man går ikke forgæves til Ølfestivalen; der er øl i alle retninger. Pressefoto
Man går ikke forgæves til Ølfestivalen; der er øl i alle retninger. Pressefoto

ølfestival På Esrum Klosters Ølfestival går selv den mest kræsne ølentusiast hjem med masser af smagsoplevelser og poserne fyldt af historiske øl, klosterøl, håndbryg, mikrobryg og lokalbryg, hvor dobbelt så mange bryggere som sidste år har meldt deres ankomst.

Mød brygmestrene fra danske nano- og mikrobryggerier. Smag deres øl, og få en snak om humle, gær, smagstilsætninger og meget andet.

Svinger man forbi håndbryggerne, som Esrum Kloster slår et særlig slag for i år, smager man med garanti noget, man ikke har smagt før. Her kan både den garvede brygger og den nysgerrige ølaspirant blive klogere på typer af øl og selve ølbrygningen.

På Møllegården deler fagkyndige klosterøls-eksperter ud af viden og smagsprøver på klosterøl fra hele verden – belgiske trappistøl, polsk munkebryg og øl brygget efter historiske opskrifter. Alt i alt vil publikum kunne smage øl fra 40 forskellige brygmestre.

Ølfestivalen i Esrum er en historisk festival, hvor man i historiske rammer får fortællinger og sjove facts om øl. Publikum kan overvære en stribe 'talks', hvor inspirerende ølentusiaster og drikkekulturshistorikere vil fortælle om alt fra middelalderbryg, spontangær, vildgær og smagstilsætninger. Som noget nyt i år kan den ølnørdede menigmand tage sine hjemmebryggede dråber under armen og få publikum til at smage.

Åbningstider er fredag 3. maj kl. 15-20 og lørdag 4. maj kl. 11-20.