Fransk premierminister for retten

Frankrigs tidligere premierminister Dominique de Villepin risikerer fem års fængsel for en påstået smædekampagne mod præsident Nicolas Sarkozy.

Frankrigs tidligere premierminister Dominique de Villepin risikerer fem års fængsel for en påstået smædekampagne mod præsident Nicolas Sarkozy.
   --Former French Prime Minister Dominique de Villepin (2nd R) and his wife Marie-Laure arrive for the start of
Frankrigs tidligere premierminister Dominique de Villepin risikerer fem års fængsel for en påstået smædekampagne mod præsident Nicolas Sarkozy. –Former French Prime Minister Dominique de Villepin (2nd R) and his wife Marie-Laure arrive for the start of

Den tidligere franske premierminister Dominique de Villepin er sikker på, at han bliver frikendt for alle anklager i den retssag om politisk bagvaskelse, der er blevet rejst imod ham.

– Jeg vil komme ud af dette frikendt og som en fri mand, siger Villepin.

– Jeg ved, at sandheden vil sejre, tilføjer han.

Den tidligere konservative regeringschef står sammen med fire andre tiltalt for at have forsøgt at bagvaske Nicolas Sarkozy, inden han blev valgt til Frankrigs præsident.

Retssagen, der er berammet til en måned, vil fokusere på den største politiske skandale i Frankrig i flere år.

Sagen er blevet døbt Clearstream-affæren, og den dækker over en periode i 2004, hvor Villepin og Sarkozy begge kæmpede for at blive præsident Jaques Chiracs efterfølger.

Kernen i sagen er en forfalsket liste over kontoindehavere i banken Clearstream, som angiveligt havde modtaget bestikkelse i forbindelse med salget af franske fregatter til Taiwan. Nicolas Sarkozys navn var blandt dem, som fejlagtigt var sat på listen, der derefter blev lækket til pressen.

Villepin afviser på det kraftigste at have været med til at sværte Sarkozy til politisk.

Den tidligere premierminister risikerer op til fem års fængsel, hvis han bliver dømt for anklagerne, der også inkluderer medvirken til hæleri, tillidsbrud og meddelagtighed i brug af forfalskede dokumenter.