Fransk politi afhører dreng om skovbrande

700 brandfolk har fået en formodet påsat skovbrand i Sydfrankrig under kontrol, mens 15-årig dreng afhøres.

700 brandfolk kæmper mandag mod en kæmpemæssig skovbrand i Sydfrankrig, mens politiet samtidig afhører en 15-årig dreng, der er mistænkt for at have påsat branden.

– Branden er under kontrol, men det brænder fortsat, siger den øverste regeringsembedsmand i regionen, Hugues Parant.

Branden begyndte tidligt søndag i udkanten af landsbyen Orgon tæt på byen Avignon, og den blev hurtigt spredt af mistralen, en kraftig vind, som ofte vælter ned i Rhône-dalen.

I løbet af det første døgn er der brændt vegetation i et område på omkring 400 hektar i den populære turistregion. Desuden er to huse blevet ødelagt, men ingen mennesker er kommet til skade.

Politiet pågreb en teenagedreng søndag og er mandag fortsat i gang med at afhøre ham om hans mulige rolle i at have startet branden, siger anklager Christian Pasta.

Pasta ville ikke sige noget om, hvorvidt drengen er den samme, som har været under mistanke adskillige gange i løbet af sommeren i forbindelse med omkring 15 brande, som, politiet mener, er påsat med vilje.

En skovbrand ødelagde midt i august hundredvis af hektarer nåleskov tæt på en af Frankrigs bedste surferstrande på Atlanterhavskysten.