Fransk anfører: Vi er advaret mod Danmarks styrke

Frankrig skal vise, at holdet har lært af to nederlag til Danmark i Nations League, siger anfører og træner.

Hugo Lloris er anfører for Frankrig. Han er på kontrakt i Tottenham.

Hugo Lloris er anfører for Frankrig. Han er på kontrakt i Tottenham.

Frankrigs fodboldlandshold er advaret mod Danmarks styrke forud for lørdagens gruppekamp ved VM i Qatar.

Frankrig går ind til opgøret som bookmakernes favorit, men to nederlag til Danmark i Nations League tidligere i år har tydeliggjort over for franskmændene, at der venter en vanskelig modstander.

Det siger landsholdsanfører Hugo Lloris fredag på et pressemøde i Doha.

– VM er selvfølgelig en helt anden turnering, men de to kampe viser noget om Danmarks styrke. Danskerne er meget stærke og er i stand til at udfordre de bedste hold, og vi har fået to advarsler ved at spille mod dem.

– Vi behøver ikke revanchelyst som ekstra motivation til et VM, for vi ved alle, at det er en meget vigtig kamp, som kan få betydning for vores mulighed for at gå videre, siger Hugo Lloris.

De opfattelser er landstræner Didier Deschamps enig i. Han er imponeret af Danmarks hold på baggrund af de to seneste møder, men tillægger ikke de to Nations League-opgør nogen mental betydning i lørdagens VM-kamp.

– Danmark er undervurderet, i forhold til hvor godt et hold det er. Vi har spillet mod dem to gange og fået dårlige resultater, så nu skal vi have vendt billedet. Jeg ved ikke, om man kan tale om decideret revanche.

– Det er to hold, der kender hinanden godt, men det bliver heller ikke den samme slags opgør, for der er også sket lidt på de to hold siden vores seneste kampe. Det gælder for både os og for Danmark, siger Deschamps.

Frankrig må blandt andre undvære Karim Benzema, Paul Pogba og N'Golo Kanté, og Danmark er uden Thomas Delaney.

Mens Danmark åbnede VM med en 0-0-kamp mod Tunesien, fik Frankrig en bedre start på VM med en 4-1-sejr over Australien. Deschamps åbner dog for, at han kan finde på at lave en række udskiftninger på sit hold, for VM-premieren var ikke fejlfri.

– Jeg kan finde på at gøre alt. Ud over Australiens mål og et par dumme boldtab var vi ikke store problemer, men vi skal undgå at lave de samme fejl mod Danmark.

– Vi løser dog ikke bare vores problemer ved at sætte andre spillere ind, for det er hele vores hold, som skal forbedre sig.

– Samtidig skal vi være forberedt på, at Danmark har et stærkt og klogt hold, der er i stand til at skifte formation undervejs, siger Deschamps.

Lørdagens kamp begynder klokken 17 dansk tid.

/ritzau/