Frankrigs EM-helt: Nu kan vi drømme

Franskmændene jubler over finalebilletten og anerkender, at de var oppe imod en formidabel modstander.

Antoine Griezmann scorede begge Frankrigs mål i 2-0-sejren over Tyskland
Antoine Griezmann scorede begge Frankrigs mål i 2-0-sejren over Tyskland

De forsvarende verdensmestre blev ryddet af vejen af et effektivt og tålmodigt fransk landshold torsdag aften.

Frankrig vandt EM-semifinalen med 2-0 over Tyskland, og efter kampen er de første franske reaktioner lige dele jubel og anerkendelse af en modstander, der var med til at skabe en af EM's mest medrivende kampe.

– Vi er meget glade og kan begynde at drømme om 10. juli. Vi skal holde begge ben på jorden, for der er stadig en kamp tilbage. Vi vil nyde det i aften, men i morgen begynder forberedelserne til finalen, siger matchvinder Antoine Griezmann ifølge uefa.com.

– Vi er lykkelige. Både før og under kampen fik vi flot opbakning fra vores tilhængere. Lad os håbe, vi kan få det samme i finalen, siger Griezmann.

Landstræner Didier Deschamps kan med en sejr i søndagens finale skrive sig ind i historien efter at have vundet EM som både spiller og træner. Det har kun tyskeren Berti Vogts præsteret tidligere.

– Jeg har altid troet på mine spillere. Dem, som jeg har udvalgt til EM-truppen, har betalt mig flot tilbage. Dette er deres historie, deres sejr.

– Der er kvalitet i dette tyske hold. Når tyskerne ikke havde bolden, blev det endnu mere kompliceret at spille mod dem. Vi stod over for det bedste hold i verden, siger Didier Deschamps.

Frankrig møder Portugal i søndagens finale.