Frank Jensen: Tour-boss gør meget for at knytte bånd

Københavns overborgmester er opløftet over Christian Prudhommes interesse i det danske bud på en Tour-start.

Løbsdirektør Christian Prudhomme viser selv interesse for at holde linjen varm til Danmark, der har afgivet bud på at blive vært for Tour de France-starten i 2019, 2020 eller 2021.
Løbsdirektør Christian Prudhomme viser selv interesse for at holde linjen varm til Danmark, der har afgivet bud på at blive vært for Tour de France-starten i 2019, 2020 eller 2021.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), vil være til stede på Champs-Élysées søndag, når Tour de France-rytterne afgør årets sidste etape i verdens mest prestigefyldte cykelløb.

Ikke fordi han har mast sig på, men fordi løbsdirektøren for Tour de France, Christian Prudhomme, sammen med Paris' borgmester, Anne Hidalgo, har inviteret ham.

– Jeg må sige, at med det samlede engagement, som Tour-direktør Christian Prudhomme har lagt i at knytte bånd til os i København, så tager jeg denne her invitation fra Prudhomme og Paris' borgmester Anna Hidalgo som en yderligere understregning af en kæmpe interesse for at kunne placere Touren på den nordligste destination, Touren nogensinde har haft med København og Danmark, siger Frank Jensen til Ritzau i Paris.

Han var i juni sammen med erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) i Paris for at overrække det danske bud på at blive vært for Tour de France-starten i 2019, 2020 eller 2021 til Christian Prudhomme.

Tour-chefen har også været på besøg i Danmark, og ifølge Frank Jensen har Danmark og København fanget Prudhommes interesse.

– Det, som trigger Tour-ledelsen mest, er den cykelentusiasme, som er i København, hvor halvdelen af københavnerne bruger cyklen som dagligt transportmiddel, forklarer overborgmesteren.

– Da jeg stod oppe i rådhustårnet med ham og kiggede ud over byen, så sagde han, at han var dybt begejstret for den cykelkultur, som er i København, og som han oplevede første gang, da han var her til VM i landevejsløb i 2011.

Da invitationen til søndagens etape landede hos Frank Jensen, var han da heller ikke i tvivl om, hvad svaret skulle være.

– Der er ingen tvivl om, at det, Tour-ledelsen kigger på, er, hvor meget man vil det her. Og vil man det nok til, at de tør at lægge Tour-starten på den nordligste placering nogensinde, siger han.

– De planlægger jo for en del år ud i fremtiden i Tour de France-ledelsen, og der må bare ikke være usikkerheder for dem, når de skal lægge sig fast på, hvor Tour-starten skal være.