Fra storklub til Farum – for sin egen skyld

Foto: Rudi Dalsgaard
Pierre Bengtsson havde første dag i FC Nordsjælland i går og glæder sig til en ny udfordring i den danske Superliga.
Pierre Bengtsson havde første dag i FC Nordsjælland i går og glæder sig til en ny udfordring i den danske Superliga.

Fodbold: Fra en svensk topklub til den danske mellemvare. Det valg har 21-årige Pierre Bengtsson taget ved at skifte mægtige AIK Stockholm ud med FC Nordsjælland, men han har gjort det for sin egen skyld og håber at kunne udvikle sit spil i sin nye klub.

– AIK er den største klub, når det kommer til tilskuere, det kan man mærke til træning. Der er mere pres på. Det største i Allsvenskan. Men det er også spændende, og jeg er stolt af at have spillet der.

– Jeg ville gerne spille mere, og jeg kunne godt lide det i AIK. Der var ikke noget galt. Jeg ville bare prøve noget nyt, og jeg havde en god fornemmelse, da jeg kom her til Nordsjælland. Morten Wieghorst virker som en god træner, siger den svenske U21-landsholdsspiller.

– AIK fører Allsvenskan, er i pokalfinalen og har spillet godt i år, men jeg ville have en ny oplevelse og udvikle mig her i Nordsjælland. Klubbens måde at spille på passer mig godt – at man spiller mere langs jorden.

Pierre Bengtsson trænede torsdag med i FC Nordsjælland for første gang, siden han var et par dage til prøvetræning i august, og nu er han klar til at gå i gang med dansk fodbold, som han vurdere til at være bedre end svensk.

– Dansk fodbold er godt, og I har Brøndby og FCK, mens der ikke er nogen svenske hold i Champions League eller Uefa Cuppen. Topholdene i Danmark er bedre end topholdene i Sverige. I Sverige spiller man måske lidt mere fysisk og spiller mere "sådan", siger han og laver en bølgebevægelse med hånden for at demonstrere en lang bold.