Fra i morgen gemmer jeg mig et eller andet sted

Med stor beklagelse vedtog Frederikssund Byråd at snuppe institutionernes sparepenge

Foto: Kaj Elgaard

HAPS "Fra i morgen gemmer jeg mig et eller andet sted," proklamerede Lis Olsen (V). Hun og det øvrige byråd stop foran at begå et løftebrud overfor de kommunale institutioner. Normalt kan institutioner og skoler spare penge sammen i et regnskabsår og flytte dem over i det næste, hvis de vil spare sammen til større anskaffelser.

Den praksis har institutionerne også fulgt i år. Der står penge på kontoen – og dem inddrager politikerne nu for ikke overskride de rammer, regeringen har sat for kommunernes forbrug.

Hvis pengene ikke bliver sparet nu, bliver det blot modregnet i bloktilskuddet til kommunen senere. Ingen af politikerne var begejstrede for situationen.

"Vi mister troværdighed. Men sådan er det, når regeringen vil detailstyre kommunerne," mente Grethe Olsen, (SF), der også konstaterede, at de ude på institutionerne river sig i håret.

Også Bente Nielsen (V) var ked af situationen, som hun kaldte "forfærdelig".

Hun var dog ikke enig med Grethe Olsen i, at problemerne alene skyldes regeringen.

"Regeringen detailstyrer ikke. Den rammestyrer. Og vi har overskredet servicerammerne. Men jeg er ked af, at vi skal forlade et fornuftigt princip med at overføre penge," sagde Bente Nielsen.