Fra førstehjælp til trafik-regler: Vellykket færdselsdag på Lærkeskolen

Alle klassetrin på den lokale Stenløse-skole fik fredag brugbar undervisning på færdselsdagen

Første årgang snakkede om regler og "rigtigt og forkert" i trafikken og legede færdselslege, hvor fokus især var på at lære højre vs. venste. Foto: Lærkeskolen
Første årgang snakkede om regler og "rigtigt og forkert" i trafikken og legede færdselslege, hvor fokus især var på at lære højre vs. venste. Foto: Lærkeskolen

Lærkeskolen i Stenløse afviklede fredag en succesfuld færdselsdag.

Dagen bød på færdselsundervisning for alle klassetrin – nogle arbejdede med førstehjælp, mens andre arbejdede med færdselsregler.

"Der blev snakket om rigtigt og forkert i trafikken, og vi fik besøg fra Sikker Trafik, hvor to ambassadører fortalte om dengang de selv var involverede i en alvorlig ulykke. Både lærere og elever var yderst engagerede og alle bedre klædt på til at færdes i trafikken," siger Lena Aabjerg i en pressemeddelelse fra Lærkeskolen.

0. årgang gennemførte færdselsteori og efterfølgende gåprøve, mens 1. årgang snakkede om regler og "rigtigt og forkert" i trafikken og legede færdselslege, hvor fokus især var på at lære højre vs. venste. 2. årgang ligeledes færdselsteori og gennemførte efterfølgende mini-cyklistprøve, og 3. årgang snakkede om regler og "rigtigt og forkert" i trafikken og legede færdselslege, hvor fokus især var på at lære højre vs. venste.

Testpiloter

4. årgang var testpiloter, hvilket vil sige, at eleverne fik lov at teste deres færdigheder på egne transportmidler. Testene er tilrettelagt som naturfaglige undersøgelser med efterfølgende databehandling.

5. og 7. årgang lærte om førstehjælp, og 7. årgang fik prøvet kræfter med hjertemassage på Mini-Anne-dukker. 8. årgang havde besøg af trafikofre fra Sikker Trafik LIVE, og 9. årgang har arbejdet med materiale med udgangspunkt i en virkelig trafikulykke, hvor tre drenge kører galt på en knallert. Materialet består af en række små filmklip, hvor eleverne møder hovedpersonen, pårørende og professionelle, der alle bliver berørt af ulykken.

"Successen gentages i starten af næste skoleår, så færdsel og førstehjælp bliver en fast del af årsplanen på Lærkeskolen," siger Lena Aabjerg.