Forventelige fodboldresultater – og et forventet klubskifte

FC Roskildes første testkampe efter julepausen er forløbet nøjagtig, som man kunne forvente. Forrige weekends tålelige 3-måls nederlag til mesterskabsaspiranterne fra Brøndby, blev nemlig torsdag aften vekslet til en 3-1 sejr mod 2. divisionsholdet fra Greve. Set fra sidelinjen var der lige en enkelt rækkes forskel på hurtighed og spilopfattelse m.v. mellem de to mandskaber. Og FCR diskede i flere tilfælde op med lynhurtige kontraangreb, der sagtens kunne have øget sejrens størrelse. Kampen bød også på "testdebut" til målmanden Marc Lyster, der i de seneste sæsoner – og uhyre kompetent og overbevisende – har vogtet buret på Danmarksserieholdet i Roskilde KFUM. 23-årige Lyster er et helt åbenlyst målmandstalent, der sin forholdsvis unge alder til trods udstråler mægtig sikkerhed. Vælger Marc Lyster springet til storebror FCR, er det absolut forståeligt. At han tilmed er ægte Roskildedreng – også med en ungdomsfortid i HVB – er blot et ekstra plus.

Den lokale dimension

Et lokalt hold, bør ganske enkelt også have lokale islæt. Som tilskuer vil man nemlig rigtig gerne følge, hvordan det går for naboens dreng, eller pølsemandens yngste nevø på fodboldbanen. Det er markant mere interessant, end at endnu en udenbys og ubrugt marginalspiller – fra en lidt for bred superliga trup – igen får debut hos os. Et faktum, som bestemt ikke må underkendes. Mange husker i hvert fald med vemod tilbage på de tider, hvor det netop var spillere fra lokalområdet – og af egen avl, som det hedder – der udgjorde kernen på Roskildes divisionshold. Det giver en anden dimension og interesse.

Ørkenvandring eller fortsat spænding

FCR tager søndag den 4. marts hul på 2. og afgørende halvdel af sæsonen 2017/18, hvor de lyseblå ørne tager turen til Vendsyssel: Der har overvintret på divisionens 3. plads – med 32 point, 7 mere end FCR på 8. pladsen. Resultatet af denne åbningskamp er derfor ganske afgørende for, om vi fortsat tør håbe på den spinkle oprykningsmulighed – eller må tage til takke med en sekundær placering, med dertil hørende reduceret publikumsinteresse. Fortsat god træningsindsats.