Forsvarsminister om Pape: Han gør forvirring i blå blok total

Pape har sejlet under bekvemmelighedsflag for at skjule konsekvenserne af sin egen politik, siger Bødskov.

Søren Pape Poulsen har sejlet under bekvemmelighedsflag, siger forsvarsminister Morten Bødskov (S) om den konservative formands sene udmelding om, at han ønsker at være statsminister.

Søren Pape Poulsen har sejlet under bekvemmelighedsflag, siger forsvarsminister Morten Bødskov (S) om den konservative formands sene udmelding om, at han ønsker at være statsminister.

Regeringen langer ud efter De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, som mandag har meldt sig som statsministerkandidat.

– Det gør forvirringen om, hvem der skal lede højrefløjen efter et kommende folketingsvalg, total.

– Søren Pape har sejlet under bekvemmelighedsflag, fordi han har ønsket at skjule konsekvenserne af sin egen politik, siger ministeren.

Ministeren peger på Konservatives ønske om at afskaffe Arne-pensionen, den tidlige pension. Og han henviser til besparelser i den offentlige sektor for at kunne finansiere partiets løfter om skattelettelser.

– Det er en fremtid for mange, mange offentlige ansatte, som nu står til at miste deres job, når man ser på, hvad han siger om finansiering af sine løfter om meget store skattelettelser, siger Bødskov.

Med Papes kandidatur er der nu to kandidater i den borgerlige blok.

I juni lød det fra statsministeren, at hun var klar til at drøfte et bredt regeringssamarbejde. Det blev umiddelbart mødt med bred skepsis fra de borgerlige partier.

Søren Pape sagde klart og tydeligt på mandagens pressemøde på Christiansborg, at han ønsker at være statsminister for en blå regering. Han ønsker ikke en regering hen over midten.

Til det siger forsvarsministeren:

– Vi ønsker det brede samarbejde. Men vi må bare konstatere, at Søren Pape på pressemødet har vist nul interesse for det brede samarbejde.

SPØRGSMÅL: Søren Pape rækker tydeligvis ikke ud til jer i Socialdemokratiet, kan man høre på pressemødet. Hvorfor føler I jer kaldet til at mene noget om det?

– Fordi det er vigtigt, at vi ved, hvad alternativet er. Og alternativet nu er en statsministerkandidat, som vil gennemføre historisk store besparelser i den offentlige sektor, som vil forringe tusindvis af nedslidtes muligheder for at få en mere tryg alderdom og en pensionisttilværelse, siger Bødskov.

/ritzau/