Forslag: Fjern straks ulovlige biler på handicappladser

Man skal med det samme fjerne biler, der holder ulovligt på en handicapplads, mener flere partier og FDM.

Hvis man holder ulovligt på en p-plads for handicappede skal bilen slæbes væk, lyder det fra transportordfører.
Hvis man holder ulovligt på en p-plads for handicappede skal bilen slæbes væk, lyder det fra transportordfører.

Hvis du holder på en parkeringsplads for handicappede, selv om du ikke har ret til det, skal du kunne risikere, at din bil med det samme bliver fjernet.

Sådan lyder det fra transportordfører for Dansk Folkeparti, Kim Christiansen.

– I tilfælde, hvor man holder på nogle pladser, som er forbeholdt folk med handicap, der bør man fjerne bilen.

– Hvis man holder på en handicapplads, så skal bilen væk. Det er meget simpelt, siger han.

Udmeldingen kommer, fordi Aarhus og Københavns kommuner efterspørger flere midler i kampen mod parkeringssyndere.

Kristian Pihl Lorentzen, der er transportordfører for Venstre, mener, at et sådant forslag om at fjerne ulovlige bilister på p-pladser er en god idé.

– Der er virkelig tale om skærpende omstændigheder, hvis du misbruger en handicapplads. Det er virkelig arrogant, hvis man holder ulovligt på en sådan plads, så det er vi klar til at drøfte, siger han.

Parkeringsafgiften for at holde uberettiget på en handicapplads er i forvejen dobbelt så høj som en almindelig parkeringsafgift på offentlig vej.

Det koster 1020 kroner at parkere ulovligt på en sådan p-plads modsat anden ulovlig parkering.

Men eftersom Skats' inddrivelsessystem er blevet lukket ned, er inddrivelsen af blandt andet parkeringsafgifter sat i bero. Og og det har fået flere bilister til at parkere ulovligt, siger Aarhus og Københavns kommuner.

Hos bilejernes interesseorganisation FDM, er man åben for en løsning om straks at fjerne biler, der holder ulovligt på p-pladser for handicappede.

– De pladser er der af en årsag, og mennesker har retten til at parkere der af en årsag. Helt kort sagt, skal alle andre bare holde sig væk, siger Dennis Lange, der er jurist i FDM.

– Hvis man oplever et stigende problem med folk, der ikke respekterer de her pladser, kunne det måske give mening at sætte hårdere ind, siger Dennis Lange.