Formandsskifte i Venstre

John G. Andersen afløst af Jørgen Nielsen efter 10 år på posten

Foto: Peter Klar

Venstres lokalforening i Allerød har fortaget et generationsskifte af ledelsen. Jørgen Nielsen afløser John G. Andersen som formand, og Søren Merit indtræder i en nyoprettet rolle som kommunalpolitisk formand og

næstformand.

Generationsskiftet var planlagt og blev gennemført på Allerød Venstres generalforsamling 21. januar og den efterfølgende konstituering 27. januar.

John G. Andersen har efter 10 år ønsket sig frigjort for formandsposten – han fortsætter dog som bestyrelsesmedlem, valgt med akklamation på generalforsamlingen

"Det er nu på tide med friske kræfter i ledelsen af Allerød Venstre. Generalforsamlingens tak for mit arbejde som formand rører mig dybt. Jeg glæder mig over, at jeg fortsat kan bidrage til Venstre's fremgang via en plads i bestyrelsen".

Jørgen Nielsen er fremover formand for kommuneforeningen, hvor han

tidligere var næstformand.

"Jeg ser frem til mange spændende opgaver i samarbejde med vore mange medlemmer. Jeg vil lægge stor vægt på en tæt dialog med medlemmer og borgere om vores indsats for et endnu bedre Allerød og Danmark," siger Jørgen Nielsen.

Venstre i Allerød styrker arbejdet med politisk strategi og kommunikation.

Søren Merit er valgt til at stå i spidsen for denne fornyelse.

"Jeg glæder mig over medlemmernes opbakning til den nye linje, jeg har anbefalet. Vi kommer til at inddrage Allerøds borgere systematisk i vores arbejde med at formulere spændende og realistiske visioner. Vi har et stort uudnyttet potentiale her i kommunen," siger Søren Merit.

1. viceborgmester John Køhler fortsætter som gruppeformand for Venstres

byrådsgruppe.

"Vi har en central rolle i det nye byråd med at sikre fornuftig og nænsom prioritering af kommunens udgifter i en tid, hvor det ikke er nemt at få udgifter og indtægter til at mødes. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med mit politiske bagland, både Venstres medlemmer og det nye formandskab i vores vælgerforening," siger John Køhler.

–  –  –  –  –

FAKTA

Jørgen Nielsen

– 58 år.

– Uddannet akademiingeniør (E).

– Bosat i Allerød siden 1978.

– Næstformand i Allerød Venstre i fire år.

– Ejer sammen med sin hustru, Britt Yndal, ingeniørvirksomheden PolyMacs, der primært arbejder med salg og rådgivning til plastindustrien.

– Har søn og to børnebørn på 4 og 5 år i Allerød.

Søren Merit

– 47 år

– Uddannet civilingeniør og HD i Udenrigshandel.

– Har boet i kommunen i 12 år.

– Har siddet i bestyrelsen for Allerød Venstre i et år.

– Ekspert indenfor brugerdrevet innovation og forretningsudvikling.

– Ansat i management-konsulentvirksomheden Valcon.

– Gift med Mia og har tre drenge på 2, 14 og 17 år.