Forligspartier holder pressemøde klokken 16.00

"Det er jeg fantastisk ked af," siger borgmester Jørgen Johansen om DNA's beslutning om at træde ud af budgetforliget

Foto: Michael Braunstein

De tilbageværende 12 medlemmer af Allerød Byråd bag forliget om næste års budget holder pressemøde i dag kl. 16.00 på Allerød Rådhus.

På nuværende tidspunkt ønsker borgmester Jørgen Johansen ikke at løfte sløret for, hvad pressemødet kommer til at handle om. Men at det kommer en ny melding om indholdet i budgetforliget, når det gælder skoleområdet, kunne være et bud.

Jørgen Johansen har tidligere fremhævet, at der i den lokale debat er kommet mange gode indspark til politikerne.

"Der er kommet rigtigt mange fine og gode input, senest på borgermødet søndag på Lillerød Skole. Jeg vil gerne slå fast, at der fortsat er et budgetforlig, og derfor står forligsteksten naturligvis ved magt. Men vi kigger på, om det nu også er den rigtige løsning," sagde han mandag.

Jørgen Johansen bekræfter, at der har været møder med S, SF, Rad. og John Køhler.

"Vi har forsøgt at nå frem til en bred aftale, men vores udgangspunkter er så langt fra hinanden, at vi ikke kunne nå hinanden. Men vi har haft en forhandling, og jeg anerkender, at vi også på falderebet har kunnet sætte os og tale sammen," siger borgmesteren.

DNA meldte onsdag aften ud, at den lokale liste er trådt ud af budgetforliget.

"Det er jeg fantastisk ked af. Jeg ser DNA som en grundlæggende samarbejdspartner for mig i min tid som borgmester, og DNA er jo også med i konstitueringsaftalen. Det er selvfølgelig ærgerligt, at DNA ikke kan være med," siger Jørgen Johansen.