Forældre vil stoppe besparelser på børneområdet

Under parolen "Stop besparelserne på vores børn" har en gruppe forældre kaldt til demonstration torsdag før byrådsmødet og debatmøde mandag aften i Centerhallen

Foto: Mads Hussing

En gruppe forældre har indkaldt til demonstration torsdag aften for at vise byrådet den stigende utilfredshed med den måde, de behandler børnefamilier på.

'Allerød forringer i et væk vilkårene for vores børn i kommunen,' skriver forældrene i en meddelelse til Allerød Nyt og fortsætter:

'Det er en reaktion på flere års dårlig forvaltning og prioritering af børneområdet, senest skoleområdet, hvor flere skoler er blevet ramt af et snævert flertal i byrådet med en visionsløs ide om skolestrukturen i midtbyen.'

Demonstrationen begynder torsdag 26. januar klokken 17.15 fra Kvickly, og den går mod aftenens byrådsmøde på rådhuset.

Demonstrationen er arrangeret i fællesskab, men idéen er startet af en forælder i byen, der endnu ikke er direkte ramt af kommunens nedprioriteringer på skoleområdet, skriver gruppen.

"Vi vil have, at politikerne prioriterer vores fælles folkeskole. Vi står sammen, og vi vil vise vores utilfredshed med alle de problemer, der har været i Allerød i den seneste årrække," lyder det fra Rikke-Line Lindberg Gabelgaard, som i skoleåret 2018 skal have sine to tvillingedrenge i skole og endnu ikke har besluttet sig for skoleønske.

Rikke-Line Lindberg Gabelgaards ide om en fælles demonstration mod politikernes besparelser på børneområdet, som ifølge gruppen er modstridende med visionen om at tiltrække nye børnefamilier til kommunen, bakkes op af forældreforeningen på Lillevang Skole, afdeling Lillerød.

"Det viser, at vi børnefamilier har solidaritet med hinanden, for ja, midtbyskolerne er ramt denne gang, men i næste sparerunde går det såmænd nok også ud over familier i andre dele af kommunen på for eksempel institutionsområdet," siger en talsperson fra forældreforeningen og opfordrer alle, der vil kæmpe for kommunens børn om at deltage:

"Vi vil have vores skoler tilbage i fokus, så vi igen kan genkende Allerød som børnenes by. Børnene i hele kommunen har været gidsler i byrådets interne fnidder alt for længe."

Lillerøds Skoles forældreforening og venner kæmpede i 2016 mod en skolelukning og blev lovet ro på for børnenes skyld – ligesom på de øvrige skoler i kommunen.

"Vi står nu med de ulykkelige konsekvenser af en 2:2-model, der på ingen måde var gennemtænkt. Vi skal splitte 1000 elever op i ind- og udskoling for at spare penge som en konsekvens af en dårlig beslutning i byrådet i 2015. Som vi ser det, sparer Lillevang Skole tre lærerstillinger, og det bliver samtidig præsenteret som en ambitiøs model. Besparelsen skal holdes op imod de anlægsudgifter, der vil komme med en opdeling i ind- og udskoling, og det vil sige, at regningen ikke blot kommer til at ligge hos os forældre, der er direkte ramt, men hos alle borgere i kommunen," lyder det fra forældreforeningen.

Udover demonstrationen i forbindelse med torsdagens byrådsmøde har forældreforeningen inviteret de folkevalgte og forældre til debatmøde mandag 30. januar klokken 19.00 i Centerhallen.

I skrivende stund har Konservative, SF, John Køhler og Nye Borgerlige meldt deres ankomst, men forældrene forventer, at flere af de andre partier også møder op.