Forældre til Tyskland efter dødsulykke

Forældre og pårørende bliver kørt i busser til Tyskland, hvis de ønsker det. Præster og psykologer yder krisehjælp på Kærnehuset, hvor forældrene er samlet.

Tysk politi, dansk politi og Udenrigsministeriet arbejder på højtryk for at få informationer til forældre og pårørende til de unge og voksne, der var med den bus, der tidligt lørdag forulykkede ved Dessau 150 kilometer fra Berlin. De 65 unge og voksne fra ungdomsklubben Kærnehuset på Amager i København og to chauffører var på vej på skiferie i Østrig.

Tysk politiet slås med dårligt vejr i Nordtyskland og en anden dødsulykke med syv dræbte i nærheden, og derfor er det vanskeligt at få nøjagtige informationer om ulykken, og hvordan den er sket, fortæller den centrale udrykningsleder Gert Nielsen, Københavns Politi.

Lørdag formiddag strømmede forældre og pårørende til ungdomsklubben Kærnehuset, hvor præster og psykologer allerede er til stede for at yde krisehjælp.

Ifølge Gert Nielsen vil alle forældre og pårørende, der ønsker det, blive kørt i busser til Tyskland, så snart man ved, hvilke hospitaler de tilskadekomne er indlagt på. 13 er kommet til skade, oplyser Københavns Kommune. Deres tilstand er uvis. Tre voksne er ifølge tysk politi dræbt.

Medarbejdere fra Kærnehuset og medarbejdere fra Københavns Kommune forsøgte lørdag formiddag at få rede på, hvor forældre og pårørende befinder sig, og om de ønsker at komme til Tyskland.