Forårsprogrammet er klar

Foto: Steen Rasmussen
Sæby Sygehus til Arkiv Foto Steen Rasmussen
Sæby Sygehus til Arkiv Foto Steen Rasmussen

Høng: Lokalhistorisk Forening for Høng Kommune har gennem de seneste par år haft stor succes med lokalhistoriske foredrag på Høng Bibliotek. Folk strømmer til for at høre om gamle dage på egnen.

Første foredrag i 2015 bliver om Sæby Sygehus og sidste gang, man havde dét emne på plakaten, var biblioteket fyldt til sidste plads.

Henning Bonde kommer mandag den 16. februar til Høng Bibliotek og fortæller om »Træk af historien og Sæby Sygehus«.

Onsdag den 18. marts holder foreningen generalforsamling på Høng Bibliotek med efterfølgende billedeforedrag af Tove Tieldow, der vil fortælle om Else Moltke fra Nørager, der skrev 25 bøger.

Det bliver også på biblioteket, der onsdag den 15. april er foredrag ved tidligere borgmester i Slagelse, Jens Jørgensen, der vil fortælle om H. C. Andersens liv på de vestsjællandske herregårde.

Bogudgivelse

Bent Frandsen er i gang med en ny lokalhistorisk bog, og receptionen i forbindelse med udgivelsen er datosat. Det bliver mandag den 4. maj. Emnet for bogen er, meget apropos, Høng og omegn under besættelsen 1940 til 1945.

De populære byvand-ringer kommer igen i foråret og denne gang er det Solbjerg, der står for tur.

Byvandringen er et samarbejde mellem LOF i Høng, Solbjerg Forsamlingshus og Lokalhistorisk Forening for Høng Kommune.

Man mødes ved forsamlingshuset og går gennem byen, hvorefter der er spisning i forsamlingshuset.

Første halvår slutter med en udflugt, som i år går til Hornsherred.

Nu også med video

Som noget helt nyt kan man nu på foreningens hjemmeside finde videoklip af mange af egnens seværdigheder. Videoerne blev lavet til »Kløverstierne« og viser nogle af de mange oplevelser, man kan få, når man går eller løber ruterne. De er produceret af Henning Vingborg sammen med Niels Erik Jensen. Teksterne, som Tove Tieldow lægger stemme til, er skrevet af Bent Frandsen.

Desuden tilbyder foreningen studiekredsarrangementer i slægtsforskning. De foregår onsdag den 4. februar, onsdag den 11. marts og onsdag den 1. april, alle tre gangen i Høng Skoles datalokaler.