For meget støj lukker biblioteket

Jyllinge Bibliotek tager nu konsekvensen af den evige larm og støj og lukker en dag februar. Akustikken i udlånslokalerne skal forbedres

Foto: Kenneth Tanzer

Der bliver larmet på Jyllinge Bibliotek. Ofte så meget, at bibliotekarerne må sige "hallo" et par gange, når de tager i telefon.

Derfor bliver der nu gjort noget ved problemet. Torsdag den 11. februar vil biblioteket holde lukket, mens et firma skal forbedre akustikken i udlånslokalerne.

"Vi skal have nogle støjdæmpende foranstaltninger. Det kommer til at foregå på den måde, at der bliver sat nogle plader op i loftet. De skal være med til at tage den værste støj", siger Karen-Margrethe Hoffmann fra Jyllinge Bibliotek.

Hun understreger, at biblioteket gennem længere tid har haft et for højt støjniveau.

"Det er især til at høre i børneafdelingen, ekspeditionsafdelingen og i vores selvbetjeningsområde. De områder er ikke lukket af, så det kan være svært at koncentrere sig. Et bibliotek skal helst have en vis form for ro, så vi glæder os til at få akustikken forbedret. Jeg er også sikker på, at brugerne vil mærke en forskel. Det er ikke et omfattende arbejde, men det kommer til at tage torsdag den 11. februar og fredag den 12. februar, hvor alligevel har lukket", siger hun.

Jyllinge Bibliotek, som ligger på Bygaden 19, bliver i øvrigt flittigt besøgt, og Karen-Margrethe Hoffmann understreger behover for et bibliotek i byen.

"Vi har mange brugere. Det kan vi se på vores udlånstal og besøgstællere. Det er ikke kun de voksne, som kommer herned. Også børn og unge bruger flittigt biblioteket. Jyllinge Skole er én af landets største, og det smitter eksempelvis også af på vores besøgstal",siger hun.

Biblioteket er også kendt for de mange arrangementer. Ét af dem bliver afviklet onsdag den 17. februar fra klokken 18.30 til 19.30. Her er der eventyraften, hvor Anny Boes Sloth fortæller for børn fra 4-8 år og forældre.