‘Folmer’ underholder i Fredensborg

Fredag aften var der premiere på årets store forestilling, 'Folmer går i Biffen' i Kulturhuset Fredensborg

Foto: Claus Beyer

Med Tom McEwan i hovedrollen som Folmer Olsen gik tæppet for første gang for Madam Mangors nye forestilling, en 'Laterna Magisk' komedie af Thomas Malling, og der var fyldt helt op i den Gamle Biograf i Fredensborg.

Efter forestillingen var der glæde over premieren, og scenograf og ægtefælle til Thomas Malling, Jane Wessely, sagde:

"Det gik helt fantastisk. Der er mange ting i teknikken, der bare skal fungere, og det gjorde det, og alle på scenen gav alt hvad de havde i sig. Og så var det et fantastisk publikum, så vi er bare så glade alle sammen."

Stykket foregår tilbage i 1923. På Langedam, hvor der tidligere lå en gamle smedje, stråler nu hotelejer J.P. Hansens nye bygning, og på gavlen ud mod gaden ses ordet 'Biografteater'."

Alle glæder sig, for ikke alene er det biografens første aften, men der er tillige premiere på 'Til Døden Os Skiller', en elskovstragedie med tidens store stjerner. Filmen er ikke bare en hvilken som helst film: den er optaget i Fredensborg. Stjernerne Augusta Wiinblad og Frederik Hallander er inviteret, og alle ser frem til at se dem på den røde løber. Byens unge damer sværmer om en legemsstor papfigur af Hallander, der er opstillet ved billetlugen.

Inde i den smukke biografsal hersker der travlhed. Bygningen er knapt nok færdig og man har måtte hænge lagner op i stedet for lærred, da maleren ikke er færdig med den hvide væg. Oppe på balkonen står den gamle kinomaskine fra hotel Prinsens og venter på den nye celloluid, der skal gøre denne aften mindeværdig. Det kommer den til. Første del foregår en time inden filmen 'Til Døden Os Skiller' skal vises, – anden del er den laterna magika, der kommer til stedet.

Allerede dagen før lød der rosende ord til årets store forestilling:

"Vi var inde og se forestillingen til forpremieren – det er første gang, at vi ser en af deres forestillinger, og det var virkelig godt. Det var crazy humor, der var god musik, masser af tempo, og de var fantastisk dygtige. Og så har de udnyttet lokalets muligheder rigtigt godt – det er virkelig en anbefaling værd, for det betyder meget for Fredensborg By, at der er den her slags tiltag," siger Lene Vardal fra Fredensborg, der sammen med sin mand Torben Vardal var med ved forpremieren den 6. august.

Folmer går i Biffen kan opleves indtil den 5. september. Se mere på www.madammangor.dk