Fokus på sex

Furesøs sundhedstjeneste sætter fokus på sex i – uge 6

Foto: Jens Berg Thomsen

Igen i år sætter Sundhedsstyrelsen fokus på sikker sex med en kampagne i uge 6, og Furesø Kommune følger trop.

"Mange unge dyrker ubeskyttet sex, og kun de færreste kender den risiko, de udsætter sig selv for, når de gør det," siger ledende sundhedsplejerske i Furesø Kommune Kirsten Storringgaard og henviser til en stor undersøgelse om unges sexvaner.

Derfor lancerer kommunen også en konkurrence, hvor man kan vinde en pris for dårligste undskyldning for ikke at bruge kondom. Derudover besøger den kommunale sundhedstjeneste også en række skoler i Furesø, blandt andet Marie Kruses Skole torsdag den 11. februar.

Sundhedsstyrelsens forebyggelseschef Else Smith håber, at kampagnen kan være med til at oplyse unge om, at sexsygdomme er mere udbredte og mere alvorlige end mange forestiller sig.

"Mange unge tror, at sexsygdomme let kan kureres med en enkelt pille. Sådan er det desværre ikke altid. Nogle af de sygdomme, som der er stor risiko for at få, kan være meget ubehagelige og kan ikke altid kureres. Jeg håber derfor, at kampagnen kan være med til at gøre de unge opmærksom på, at der er en reel risiko, når de har sex uden kondom. Jeg håber at de bliver bedre til at beskytte sig – både for deres egen og deres partners skyld," siger Else Smith.