Fokus på Rhododendron

Audebo:

Af Elisa hauerbach

Vi har allieret os med en ekspert der kan fortælle vores kunder hvad de har behov for at vide omkring Rhododendron og andre planter der skal stå i surbundsbed, siger Jeanette Poulsen fra Audebo Havecenter.

Eksperten kan træffes i havecentret på lørdag i tidsrummet klokken 9-15, og han vil både være behjælpelig med gode råd omkring opbygningen, udviklingen og vedligeholdelsen af et surbundsbed. I samme anledning er der gode tilbud på Rhododendron og andre surbundsplanter.

Har brug for meget vand

Rhododendron kommer oprindeligt fra egne med regnrige områder, og kan ikke lide at tørre ud. Det er nemt at flytte rhododendron, idet de har en tæt og kompakt rodklump. Men, før man planter dem, er det vigtigt at man vander hele surbundsbedet igennem. Et godt tip, er at lade nye planter stå i en balje med vand, en time før plantningen.

Brug regnvand

Det er en god ide at samle regnvand, og bruge det til at vande Rhododendron med. Hvis plantens blade ruller sammen og hænger slapt ned om sommeren, er det tegn på udtørring.

Gød kun om foråret

Det er vigtigt at man kun gøder sin Rhododendron om foråret. Her skal man være opmærksom på at bruge gødning der er specielt beregnet til surbundsplanter. Rhododendron kræver kun lidt gødning og skal ikke tilføres gødning efter den 1. juli. Når planten er afblomstret, er det en god ide at fjerne den visne blomst, for hvis den bliver siddende, bruges en masse energi på at producere frø. Den energi kunne planten i stedet bruge til at danne nye skud og blomsterknopper til det følgende år. Hør mere om emnet på lørdag hos Audebo Havecenter.

eha nordvest.dk