Fokus på natur, kultur og videnskab

Fokus på natur, kultur og videnskab
Klintebjerg i Geopark Odsherred danner rammerne for Summer Bloom-festivalen. Foto: DroneRune
Klintebjerg i Geopark Odsherred danner rammerne for Summer Bloom-festivalen. Foto: DroneRune

Bloom rykker i år ud i de naturskønne omgivelser i Klintebjerg i Geopark Odsherred og præsenterer endagsfestivalen Summer Bloom, der sætter smag og lyd til sommeren og den lokale natur. Her vil publikum blandt andet kunne opleve live-koncerter med danske CHINAH og Bremer/McCoy, talks med forskere, kunstnere og formidlere som geologiprofessor Minik Rosing og madiværksætter Claus Meyer samt langbordsmiddag med Birkemosegaard Køkken. Det hele foregår den 15. juli under åben himmel for et eksklusivt publikum på 750 personer.

Bag Summer Bloom står Danmarks største festival for natur og videnskab, Bloom, der siden 2017 er blevet afholdt i Søndermarken på Frederiksberg med op til 11.000 gæster. Men i år breder festivalen sin velkendte stemning ud i sommerlandet.

Festivalleder Svante Lindeburg udtaler:

– Summer Bloom er vores helt nye festivalsatsning. Vi holder fast i kernen af, hvad Bloom er, men vi skruer op for musikken og lidt ned for lixtallet. Programmet på Summer Bloom tager afsæt i Odsherreds naturskønne og enestående istidslandskab, som formidles gennem talks og lokalproduceret mad og vin. Dertil har vi tilsat live-koncerter, der fungerer som musikalske ophold og bringer vaskeægte festivalstemning til Geoparken. I år planter vi et lille flag, men drømmen og ambitionen er, at vi næste år er tilbage med en festival i endnu større skala, hvor der er skruet op for både program og publikum. Vores ambition er at få endnu flere menneskers øjne op for naturen og videnskabens fascinerende verden og hylde tidens største forskere og tænkere.

Odsherred er på grund af landskabets særlige geologi udpeget af UNESCO som en af verdens 140 officielle geoparker, og derfor er klintekysten et perfekt afsæt for en ny lokalforankret festival, der forener bæredygtighed og bevidstheden om den omkringlæggende natur. Selve festivalen foregår ved den amfiteater-formede skrænt Klintebjerg helt ned til vandet og bruger dermed naturen som bagtæppe og scene.

Summer Bloom planlægges som en tilbagevendende festival og er udviklet i samarbejde med Geopark Odsherred. I år er Summer Bloom tilrettelagt efter en kapacitet på 750 siddende publikummer og afvikles i trygge omgivelser i overensstemmelse med myndighedernes gældende retningslinjer og restriktioner. Håbet er, at festivalen bliver tilbagevendende og med mange flere deltagende gæster næste år.