Fokus på kræft i børnehaver

Dyssegården i Ågerup og Lindehuset i Jyllinge er blandt de otte børnehaver i Roskilde Kommune, som får besøg af Kræftens Bekæmpelse

JYLLINGE: Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Roskilde besøger i dagene den 19. til den 23.maj otte børnehaver for at sætte fokus på forebyggelse af kræft i huden. To af børnehaverne er Dyssegården i Ågerup og Lindehuset i Jyllinge.

Danmark har en af de højeste forekomster af hud- og modermærkekræft i verden. 80.000 danskere lever lige nu med sygdommen, og 300 dør af den årligt. Over de seneste 30 år er antallet af tilfælde tredoblet. I dag er kræft i huden den hyppigste kræftform i Danmark. Det er til gengæld også den eneste kræftform, der stort set fuldstændig kan forebygges. Det kræver blot en hensigtsmæssig omgang med solen.

I håb om at bremse den bekymrende udvikling, sætter Kræftens Bekæmpelse over hele landet fokus på kræft i huden med en bred og mangeårig kampagne: "Skru ned for solen mellem 12 & 15" i samarbejde med TrygFonden.

– Børn er nogle af de mest sårbare, når det gælder solbeskyttelse. De leger ude mange timer hver dag, og forskning har vist, at jo tidligere, man begynder at få meget sol og mange skoldninger, jo større er risikoen for at få kræft i huden senere i livet, siger Anja Philip, der er projektchef i Kræftens Bekæmpelse.

350 børn

I Roskilde Kommune besøger Kræftens Bekæmpelses lokalforening børnehaverne Blomstergården, Kernehuset og Stjernen i Viby Sj., Spirebakken, Solgården og Vanddråben i Roskilde, Dyssegården i Ågerup og Lindehuset i Jyllinge, i alt knapt 350 børnehavebørn. Ved besøgene snakker repræsentanterne fra Kræftens Bekæmpelse med børnene om, hvordan man kan passe godt på, når solens stråler er stærke, og de hjælper børnene med at lave et armbånd, som skifter farve, når der er sol. Repræsentanterne snakker også med børnehavens ledelse om, hvordan børnehaven kan passe på børnene i solen i hverdagen.