Første træningspas i kørestolstennis for børn

Foto: Finn Allan Hansen

23. april havde Landsudvalget for Kørestolstennis i samarbejde med Dansk Tennis Forbund inviteret til "Kids Day" – et åbent arrangement, hvor handicappede børn i kørestol samt deres forældre var inviteret til at se – og prøve – kørestolstennis.

Arrangementet, der var henlagt til Farum Tennishal, grundet manglen på egnede indendørs tennisfaciliteter i Allerød, forløb meget vellykket for de fire tilmeldte børn.

Dermed kunne danmarkshistoriens første træningspas for kørestols"kids" finde sted i Allerød Tennispark, det foregik 6. maj, og Christian Illum stillede op som instruktør. Christian Illum, der selv er kørestolsspiller i Allerød Tennisklub og dansk landsholdsspiller, stiller idealistisk op som træner for børnene i den kommende periode.

Alderen for de fremmødte børn var omkring 9 år, og arrangementet forløb perfekt med rigtig god stemning og stor iver hos børnene, hvis forældre var glade for initiativet, og bemærkede, at deres børn var meget optaget af det.

Det skønne forårsvejr på dagen var med til at understrege den positive stemning, og træningen fortsætter hver tirsdag kl. 17-18.

Jørgen Warberg fra Landsudvalget fortæller:

"Vi har ingen erfaring på dette område, hvilket jeg har fortalt forældrene, men til gengæld har vi "pioner-ånd" og håber, forældrene vil bakke op om den. Ved et heldigt sammentræf er netop de 4 børn, der mødte op, allerede "sammentømret" i en form for social gruppe, idet de alle lider af rygmarvsbrok i varierende grad, og kender hinanden godt. Dette forhold opfatter jeg som en god baggrund for det videre arbejde. De skal i 1. uge af juli på en sommerlejr i Jylland sammen med andre børn, og jeg har foreslået, at de får mini-net bolde og ketchere med. Måske, der kan rekrutteres endnu flere, når de prøver spillet sammen med deres kammerater," siger Jørgen Warberg.