Førertrøjen revet til blods i Vueltaen

Igor Anton, der førte Vuelta a Espana, styrtede fem kilometer fra mål og mistede sin røde førertrøje og måtte udgå af løbet. Vincenzo Nibali overtog førertrøjen

Euskaltel-rytteren Igor Anton havde sat kursen mod en samlet sejr i Vuelta a Espana. Men drømmen om sejren forsvandt på et sekund fem kilometer fra mål.

Feltet kørte med topfart ind mod den afsluttende skrappe stigning, da Anton styrtede voldsomt, og rev arme og ben til blods. Han forsøgte end ikke at komme op på cyklen igen, men satte sig direkte ind i sin sportsdirektørs bil og blev kørt væk.

Dermed er han ude af det løb, som han var storfavorit til at vinde efter sin overbevisende kørsel i bjergene.

Det chokerede felt fortsatte etapen. Med Anton ude af løbet var det pludselig italieneren Vincenzo Nibali, der reelt førte løbet, og Nibali stak selv af sted med to kilometer igen.

Han forregnede sig dog og blev hentet af Joaquin Rodriguez, der senere kørte væk fra Nibali og vandt etapen. Men Rodrigues nåede akkurat ikke at overtage førertrøjen. Den sidder nu på Nibali, men Rodriguez er kun få sekunder efter i den samlede stilling.

Team Saxo Bank-rytteren Fränk Schleck kunne ikke følge med de forreste og kom ind som nummer seks, men fik dog begrænset tidstabet.