Følg Caroline i Danmark har talent

Lørdag kan man opleve 14-årige Caroline Sellevold Hoverby fra Sjælsøskolen optræde i liveshowet Danmark har talent

Foto: Anne Dahl Kristensen

Når TV2-programmet Danmark har talent lørdag løber over skærmen, sker det med lokal deltagelse i liveshowet. Blandt de optrædende kunstnere er nemlig dansegruppen Vuvuzela Kidz, som 14-årige Caroline Sellevold Hoverby er en del af.

Til hverdag er hun elev i 8. klasse på Sjælsøskolen i Birkerød. Men når skoledagen er overstået tager hun de fleste dage den lange tur til Slangerup, hvor hun træner med resten af dansegruppen Vuvuzela Kidz.

Caroline Sellevold Hoverby har gået i Høsterkøb Børnehave og derefter på Høsterkøb Skole, inden hun begyndte på Sjælsøskolen. Og da hun som lille skulle begynde til en fritidsaktivitet, var det egentlig fodbold, som hun blev tilmeldt.

"Men jeg stod for det meste på fodboldbanen og dansede lidt for mig selv, og derfor sendte mine forældre mig til dans," fortæller Caroline Sellevold Hoverby.

I de første år dansede hun hip hop og lignende, men igennem de seneste år har hun i stedet koncentreret sig om den særlige dansegenre, dancehall, som hun optræder med sammen med resten af medlemmerne af Vuvuzela Kidz.

"Det er en dans, der stammer fra reggae på Jamaica, og der er ikke så mange, der kender genren. Så jeg er glad for at være med til udbrede kendskabet," fortæller Caroline.

Dansegruppen Vuvuzela Kidz har indtil videre imponeret dommerne i talentkonkurrencen, og de har altså sikret sig en plads i den anden kvartfinale, som vises på lørdag den 31. januar. Her skal de i alt otte dansere dyste mod andre danske grupper eller solister, og Caroline håber selvfølgelig at kunne hive så mange stemmer hjem fra seerne, så gruppen også går videre til den eftertragtede semifinale.

"Det har været en super god oplevelse at være med indtil videre, og jeg håber selvfølgelig, at vi får lov til at blive," siger hun.