FOA-medlemmer siger ja til overenskomst

Med en rekordhøj stemmeprocent har FOAs medlemmer sagt ja til overenskomsten med Kommunernes Landsforening. Dermed indstilles strejken i Hillerød blandt disse medarbejdere

Foto: Mette Dolmer Thygesen

FOAs medlemmer har nu endegyldigt smidt strejketrøjerne langt væk og stemt ja til overenskomsten med Kommunernes Landsforening. Det betyder, at den midlertidige indstilling af strejken i Hillerød – som i resten af landet – ophører, og strejken afblæses helt.

Strejken, som berørte ældrecentrene i Hillerød, har ellers betydet, at det kun var livsvigtige opgaver, der blev udført af personalet, som var i nødberedskab med færre på arbejde.

65,2 procent af de omkring 156.000 kommunalt ansatte har stemt, og godt 73 procent af dem stemte ja. Stemmeprocenten er historisk høj, da den tidligere har ligget mellem 30 og 40 procent.

Strejken blandt ergoterapeuter og fysioterapeuter i visitation og hjælpemidler, samt alle sygeplejersker i kommunen, herunder visitatorer, sundhedsplejersker med flere strejker fortsat i Hillerød, som dog undgår pædagogstrejken.