Flygtninge i udvalg

Arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg skal se på fordeling

Fredensborg Byråd brugte på det seneste byrådsmøde en times tid på at diskutere, hvordan kommunens flygtninge skal fordeles, men besluttede intet. Ikke andet, end at Arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget nu skal gå dybere ind i sagen.

Hossein Armandi fra Borgernes Stemme havde foreslået byrådet at tage stilling til en fordeling af flygtninge, så flere kommer til at bo i Fredensborg, Humlebæk og i landdistrikterne i stedet for Kokkedal og Nivå, hvor der i forvejen er en stor andel borgere med anden end dansk oprindelse.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) forsøgte fra start at sende sagen i udvalg med henvisning til, at kommunen i forvejen har en strategi om en fordeling, som ligner den, Armandi forslår, men også, fordi der skal ske så lidt sagsbehandling i byrådssalen som muligt.

Hossein Armandi beklagede borgmesterens indstilling til sagen.

"Lad os da diskutere det, når vi nu alle er samlet her," sagde Armandi. Og sådan blev det: i den næste times tid havde samtlige politiske grupper i byrådet behov for at markere deres holdninger. Uge-Nyt bringer her et udvalg af tilkendegivelserne:

Thomas Elgaard (V) mente, at det, Hossein Armandi foreslår, allerede sker. Det mente den radikale Kristian Hegaard også, og tilføjede, at sagen bør behandles i Social- og seniorudvalget.

"I øvrigt tak til Borgernes Stemme for at bakke op om den vedtagne politik," lød det så afslutningsvis fra Kristian Hegaard.

Dansk Folkepartis Flemming Rømer mente slet ikke, at man skulle bruge tid på at integrere flygtninge.

"De skal hjem," fastslog Rømer, der så hellere vil sende enkelte flytgtninge ind i områder, hvor der i forvejen er mange med anden etnisk baggrund end dansk.

Knud Løkke Rasmussen (Frie Liberale) syntes godt om Armandis forslag, Helle Abild Hansen (LA) advarede mod at placere flygtninge i ghettoer og områder, hvor der i forvejen er højarbejdsløshed.

Per Frost Henriksen (S) kaldte forslaget et fint supplement til den eksisterende strategi og opfordrede til fodslag:

"Det her er for stort og vigtigt til, at vi skal slås om det."