Flotte tørvejrsdage afløses midt på ugen af regn og blæst

Vil man ud og nyde decembervejret, så gør det først på ugen, for onsdag aften kommer fronterne, forudser DMI.

Et højtryk giver os først på ugen flotte og vindstille dage med chance for solskin. Men allerede fra onsdag aften trænger fronter med regn og blæst frem til Danmark vestfra.

Sådan lyder den kommende uges vejr i hovedtræk. Det oplyser vagthavende meteorolog fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Trine Pedersen tidligt mandag morgen.

– Man vil nok opleve, at selv om det teknisk set er varmere sidst på ugen, så skal man satse på mandag eller tirsdag, hvis man vil have nogle flotte udedage, siger hun.

Mandag, tirsdag og det meste af onsdag får vi således et forholdsvis stabilt vejr, og i dagtimerne vil temperaturen ligge på mellem fem og otte grader.

Fra torsdag vil temperaturen stige til mellem otte og ti grader.

– Mandag og tirsdag bliver tørt og stille vejr, og vi vil nok også få solen at se. Så i hovedtræk bliver det nogle pæne dage, siger Trine Pedersen.

Men fra onsdag aften skifter vejret karakter og bliver en del mere vådt og blæsende.

– Det begynder at presse på med fronter vestfra. Så resten af ugen bliver vejret noget mere ustadigt og blæsende. Der vil ikke komme voldsomme mængder regn, men ind i mellem vil der kommet noget nedbør, siger hun.

Selv om vi har passeret anden advent, er nattefrost ifølge Trine Pedersen ikke noget, vi skal bekymre os om i den kommende uge.

– Temperaten vil måske nå ned lige omkring frysepunktet de første par nætter, men der bliver ikke hård frost nogen steder, siger hun.

– Indtil videre er det en grøn jul, der står for døren. Ofte skal vi faktisk hen på den anden side af nytår, før det bliver rigtig koldt, tilføjer hun.

Ifølge tal fra DMI fik Danmark sidste år i december 56 millimeter nedbør og 36 solskinstimer.

Middeltemperaturen var 6,7 grader, mens den gennemsnitlige højeste dagtemperatur var 8,4 grader og den gennemsnitlige laveste nattemperatur 4,7 grader.

Den koldeste december var i 1981, hvor den gennemsnitlige temperatur var minus 4,0 grader.