Flot støtte: Egedal samlede 72.409 kroner ind til Røde Kors

Den lokale Røde Kors-afdeling jubler over resultatet fra Egedal

Mange indsamlere fra Egedal sagde sidste søndag "ja" til at samle ind for Røde Kors.

Det var nogle glade og lidt trætte frivillige fra Røde Kors Egedal, der kunne optælle det samlede beløb efter dagens indsamling: 72.409 kroner blev der samlet ind.

"Vi vil gerne bringe en kæmpestor tak til alle indsamlerne og til dem, der gav penge i bøssen. De tre indsamlingssteder i Ølstykke, Stenløse og Ledøje-Smørum havde en dejlig søndag med mange friske og glade indsamlere. Også en stor tak til de mange lokale butikker som støttede," lyder det fra den lokalæe Røde Kors-afdeling, som havde knoklet med at arrangere indsamlingen og dele ruter ud til de fremmødte indsamlere.

Man havde blandt andet en 9. klasse fra Boesagerskolen i Smørum, der som led i undervisningen havde haft besøg af en repræsentant fra Landskontoret. Eleverne havde også besøgt Oplevelsescentret hos Røde Kors og sluttede så af med at samle ind om søndagen. Eleverne endte med at samle 8.000 kr. ind.

Pengene fra Røde Kors-indsamlingen skal blandet andet gå til at hjælpe de krigsramte familier i Yemen, de, der er ramt af oversvømmelserne i Mozambique, Malawi og Zimbabwe, sygdomsramte hjemløse i Danmark og voldsudsatte kvinder herhjemme.