Flot pris til lokale skoleelever

7.B på Bækkegårdsskolen i Ølstykke har vundet 10.000 kroner i Finansrådets landsdækkende pengeuge-spil

Foto: Kenneth Tanzer

Store smil og kække bemærkninger.

Eleverne fra 7.B. på Bækkegårdsskolen i Ølstykke var ikke til at skyde igennem, da de onsdag formiddag tog en pause fra den daglige undervisning for at gæste Danske Bank i Egedal Centret.

Årsagen til glæden og besøget i den lokale bank skyldes, at 7.B-klassen netop har vundet Finansrådets landsdækkende konkurrence i pengeuge-spillet "Nå Dit Mål".

"Vi er så glade for denne pris. Det betyder meget for hele klassen. Da vi fik af vide, at vi havde vundet, turde vi dårligt tro på det. Det er virkelig fedt," lød det begejstret fra fire af pigerne i klassen, inden Louise Caroline Mogensen, vicedirektør hos Finansrådet, satte nogle ord på præstationen.

"Bækkegårdsskolen blev topscorer i spillet på 7. klasse-niveau, så deres sejr er meget fortjent. De har været super dygtige," sagde Louise Caroline Mogensen, vicedirektør hos Finansrådet.

Pengeuge-spillet, der kun har én vinder på 7. og 8. klassetrin, har haft deltagelse af hele 600 skoler og 21.000 elever.

I løbet af pengeugen har de gennem undervisning lært om privatøkonomi og digital sikkerhed. Derudover har de unge deltaget i konkurrencen "Nå Dit Mål", som er et spil med dilemmaer fra elevernes hverdag.

"Eleverne har i spillet været på en svær opgave, for det går ud på at finde en balance mellem trivsel og økonomisk balance. Spillet byder på flere økonomiske problemstillinger, men eleverne fra Bækkegårdsskolen var de bedste til at løse opgaverne og vise, hvordan man undgår at havne i RKI. Meningen med hele pengeugen er netop at klæde eleverne på til deres økonomiske fremtid," siger Louise Caroline Mogensen til Lokalavisen Egedal.

Med i banken var også Egedals borgmester Willy Eliasen (V), som stod bag overrækkelsen af den fine præmie – en check på 10.000 kr lige ned i klassekassen.

"Det er godt gået. Vi som kommune er stolte af jeres indsats i denne konkurrence. Jeg ved, at det har krævet teamwork og stærke matematiske evner. I den forbindelse må jeg også tiltaget fra Finansrådet. At lære skoleelever om privatøkonomi og ruste dem til fremtiden, er meget vigtigt," sagde Willy Eliasen og fortsatte:

"Tillykke med pengene. Jeg håber, at I får glæde af dem."

Og selvom eleverne fra 7.B endnu ikke har besluttet, hvad de 10.000 kr. skal bruges på, så er der lagt i kakkelovnen til sjov og ballade.

"Vi skal bare ud og have det sjovt og hyggeligt. Det kan meget vel blive Bakken eller en tur i Tivoli. Nu må vi se," sagde pigerne Amalie Sierk, Lea Vandsøe, Olivia Lindenfalk og Clara Nielsen.