Fliser på fortorv i Hareskovby vækker bekymring

En lang række fliser er sat op på fortorvet foran et hus. Borger er bekymret for skolebørn. Folk glemmer tit at søge om lov til at blokere fortorvet, siger kommunen

Foto: Jens Berg Thomsen

På Gammel Hareskovvej i udkanten af Hareskovby står der for tiden en lang række fliser og blokerer fortorvet. Det har fået en Janna Albertsen til at ringe til lokalavisen.

"Jeg er bekymret for især skolebørnene der skal den vej i skole. De er jo nødt til at gå ud på vejen," siger Janna Albertsen der bor i Værløse.

"Jeg kørte forbi, da jeg så fliserne. Det er jo især farligt, fordi der ikke er noget fortorv i den anden side af vejen," siger hun.

Hos Furesø Kommune undersøgte man fluks sagen, da Furesø Avis ringede med oplysningerne.

"Generelt skal man søge om lov til at blokere fortorvet foran sit eget hus. Folk glemmer tit at fortorvene er kommunens ejendom, selvom man selv skal sørge for at rydde sne og holde fortorvet rent," siger Peter Grahn, vejingeniør i Furesø Kommune.

I det konkrete tilfælde havde husets beboere glemt at søge om tilladelse til at blokere fortorvet.

"Jeg har faktisk lige været nede og kigge på det selv, og fruen i huset lovede at fliserne ville blive fjernet med det samme," siger Peter Grahn.