Flick vil kunne begejstre mod selv stærke nationer

De tyske fans skal begejstres med flot fodbold, også mod de stærke nationer, siger landstræner Hansi Flick.

De tyske fans skal begejstres med flot fodbold, også mod de stærke nationer, siger landstræner Hansi Flick.

Foto: Michael Probst/Ritzau Scanpix

Det tyske fodboldlandshold slikker stadig sårene efter det beskæmmende VM i december, hvor holdet overraskende ikke kom videre fra gruppespillet. I øvrigt for andet VM i træk.

Der var rygter om fyring af landstræner Hansi Flick, men han er forblevet på posten og er klar til at genrejse den slumrende fodboldstormagt.

Senest dominerede holdet i en 2-0-sejr over Peru i en testkamp, og selv om sejren var væsentligt, så mener Flick stadig, at det ikke må blive for resultatfikseret, selv om det kan virke kærkomment ovenpå VM.

– Sejre gør altid noget godt for os – både for selvtilliden og selvværdet. Men jeg mener også, at vi med vores stil og måde at spille på kan begejstre fansene, lyder det fra den tyske landstræner ifølge AFP.

Som vært for VM i 2024 er Tyskland allerede kvalificeret til slutrunden, og derfor skal holdet ikke gennem en kvalifikation som alle andre nationer.

Derfor står det næste halvandet år kun på testkampe ud over Nations League for tyskerne, og tirsdag aften gælder det en hjemmekamp mod Belgien.

Selv om Belgien også skuffede ved VM, er holdet blandt sværvægterne inden for landsholdsfodbold i disse år. For Flick er det en kærkommen mulighed for at bevise, at Tyskland kan underholde og vinde på samme tid – også når modstanden er svær.

– Det er et af de bedste hold, der findes, og det er en god modstander at måle sig op imod for os, siger den tyske landstræner.

– De har en ny træner og en ny ånd. Alle ved, at de har enestående spillere, der finder gode løsninger, selv når de er presset.

Kampen mod Belgien spilles tirsdag klokken 20.45 i Köln.

/ritzau/