Flertallet handler hurtigt

Flertallets budgetforlig er blevet åbnet, og det er aftalt mellem parterne, hvordan det skal løses, at der kommer til at mangle 19.5 millioner kroner i indtægter fra grundskylden næste år.

Køge Kommune har fået lov til at hæve skatten med 32,3 millioner kroner næste år, og dermed skred forudsætningerne for det omstridte budget, flertalsgruppen har vedtaget og underskrevet.

I budgetforliget var der regnet med, at 51,8 millioner kroner i øget grundskyld skulle falde i kommunekassen næste år, men udmeldingen fra Indenrigsministeriet blev altså mindre, og derfor var flertalsgruppen tvunget til at genåbne forliget.

Det skete tirsdag eftermiddag, uden at inddrage mindretallet, og resultatet blev fremlagt på byrådsmødet under eventuelt.

Her kunne borgmester Marie Stærke oplyse, at de 19.5 millioner kroner findes ved, at der tages yderligere 13 millioner kroner op fra kassen næste år. Derudover skal der spares syv millioner kroner på vedligeholdelse af vejene i kommunen.

I overslagsårene er en udbygning af Vestergården i Ejby og byggeriet af ny daginstitution i Borup pillet ud af tallene for at skabe balance.

Samtidig melder flertalsgruppen ud, at man i 2012 og 2013 ønsker at optage lån for at opbygge likviditeten og dermed styrke kassebeholdningen.

simon