Flertal vil fjerne dyr iværksætterskat

Iværksætterskatten ser ud til at være på vej væk. Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen erkender således, at har haft en negativ effekt på investorer.

Iværksætterskatten koster flere milliarder i mistede investeringer, men nu tegner der sig et politisk flertal for at afskaffe den, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Morten Østergaard (R) havde tirsdag kaldt økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i samråd for at få en forklaring på, hvordan iværksætterskatten harmonerer med regeringens målsætning om at skabe mere vækst i Danmark.

Brian Mikkelsen havde dog ladet paraderne ligge på kontoret og indrømmede hurtigt, at iværksætterskatten, der blev indført fra nytår, havde slået fejl.

– Jeg er ikke i tvivl om, at de ændrede regler har haft negativ effekt på at få business angels (investorer i opstartsvirksomheder, red.) til at investere, og derfor gør vi også noget ved det, siger Brian Mikkelsen.

Brancheforeningen DVCA har længe kæmpet for en afskaffelse af den nye skat, og det var derfor en tilfreds direktør, der forlod samrådet.

– Det lyder til, at ministeren hurtigt får gjort noget ved sagen, siger Jannick Nytoft.