Flere strenge bag norsk EM-succes

Norge er atter begyndt at vinde fodboldkampe. Men stilen er anderledes end i 1990'erne. De lange afleveringer er erstattet af en mere boldbesiddende stil.

Det norske fodboldlandshold har fået flere strenge at spille på end i de succesrige 1990'ere, hvor nordmændene ofte sparkede lange bolde frem i modstandernes straffesparkfelt.

Det mener topfodboldchef ved det norske fodboldforbund Nils Johan Semb, efter at Norge har indledt EM-kvalifikationen med to sejre.

– Vi bruger bolden mere, og midtbanen er mere involveret i det opbyggende spil.

– Den lange aflevering er også en del af stilen nu, men den bliver spillet op i de tomme rum eller i fødderne på John Carew, siger Niels Johan Semb til NTB.

– Nu prøver vi at finde hinandens fødder eller spille i de tomme rum. Vi spiller ikke så meget duelspil, mener topfodboldchefen.

– Den største forskel er, at vi ikke længere har den typiske Bjørnebye/Flo-aflevering, fastslår Nils Johan Semb med henvisning til to af 90'ernes stjerner, Stig Inge Bjørnebye og Jostein Flo.

Norge har foreløbig slået Portugal og Island. Dermed fører nordmændene EM-kvalifikationsgruppe H med seks point efter to kampe. Danmark har spillet en kamp færre og indtager andenpladsen med tre point.