Fjordsti-Løbet klar til at ramme Tuse Næs

Det første år deltog 175. De 300 løbere blev akkurat lige passeret i 2009, og i fjor eksploderede tilslutningen igen – med 450 løbere. – En helt utrolig tilslutning, som vi håber at nå igen i år, siger Henrik Marqvertsen. Han er tovholder for Sidesporet, der i sin tid søsatte idéen om et motionsløb på den smukke sti langs med Holbæk Fjord.

Foto: Per Jensen, Per Skov Jensen
Fjordstiløbet i Holbæk. Foto: Per Jensen
Fjordstiløbet i Holbæk. Foto: Per Jensen

Søndag den 5. juni, altså Grundlovsdag, løbes den fjerde udgave, og det sker med en nyhed. Efter udvidelsen af stisystemet byder Fjordsti-Løbet nu på en 12 km lang tur, hvor løberne krydser den nyanlagte bro over Tuse Å og har vendepunkt i Mårsø, inden turen går tilbage til det grønne areal mellem Jensens Bøfhus og Havnekiosken.

– I fjor lancerede vi ruten på 2 km for børn mellem 6 og 10 år. 80 børn greb tilbuddet, og det bidrog stærkt til eksplosionen i deltagertallet, siger Henrik Marqvertsen, der ser nyheden om den længere rute som en tilpasning, der skal fastholde løberne fra i fjor. – Kan vi igen lande på et deltagertal mellem 400 og 500, så er det stort. På nuværende tidspunkt er vi godt på vej til at runde deltager nr. 200, så jeg er meget optimistisk, lyder meldingen fra løbets «styrmand«.

God tid endnu

Børnene sendes afsted først. Den korte rute har vendepunkt ved Strandparken. En halv time senere bliver det så det store felt, der altså denne gang rammer Tuse Næs med vendepunkt i Mårsø, som skal ud og nyde den smukke tur langt fjorden. Den tredje rute på 5,5 km, hvor der både kan løbes og spadseres, sendes ud sidst. Dette felt vender ved en sløjfe ved vandværket ved Lærkevej.

– Idéen med Fjordsti-Løbet bygger på ønsket om at give deltagerne nogle herlige oplevelser og muligheden for at få rørt sig. Vi lokker ikke med store præmier, men er mere sociale i tilgangen, siger Niels Bo Sohl Christensen fra Holbæk Vandrerhjem.

Sparekassen Sjælland er løbets hovedsponsor og vil i startområdet markere sig med udlevering af vandflasker til samtlige deltagere. Derudover er Intersport Holbæk og Diba Holbæk med på sponsorholdet, – Samtlige deltagere på de to voksenruter får en mulepose med flot indhold og en t-shirt. Børnene får en medalje samt en t-shirt, så det er virkelig et løb, hvor alle tilgodeses, pointerer Niels Bo Sohl Christensen.

Ved onlinetilmelding før den 25. maj kan deltagerne i ugen op til løbet afhente chip, startnummer og t-shirt på Holbæk Vandrerhjem. – Ved senere tilmelding skal chip og startnummer afhentes på løbsdagen, men der er dog ikke sikkerhed for at få en t-shirt i rigtige størrelse. Derfor er det en god idé at være i god tid med tilmeldingen, lyder rådet fra Henrik Marqvertsen.