Finske OL-folk besøgte Kornmarkskolen

OL- og idrætsledere fra Finland var fredag på besøg på Kornmarkskolen for at lære om sport og bevægelse i skolen

Foto: Steen Tue Bjerborg

Ofte har det været danskere, der misundeligt har villet lære noget af finnerne, når de er blevet placeret i top i forskellige skoleundersøgelser. Men forleden var der byttet om på rollerne, da en delegation fra den finske olympiske Komite og det finske idrætsforbund besøgte Kornmarkskolen i Skævinge.

Besøget, der var et led i en tre-dages rundtur i Danmark arrangeret af Danmarks Idræts Forbund, gik nemlig ud på, at finnerne skulle lære noget om, hvordan man i Danmark arbejder med idræt og bevægelse i folkeskolen.

Og her havde Danmarks Idræts Forbund altså valgt at vise finnerne Kornmarkskolen i Skævinge, fordi det er en såkaldt idrætsprofilskole, der er kommet langt og har haft succes med at implementere idræt og bevægelse i idræt og andre fag.

"Mange af idéerne kender vi også fra Finland. Men især den måde de bruger bevægelse i undervisningen, er jeg imponeret af og kan lære noget af," siger Kimmo Nykänen fra det finske idrætsforbund efter blandt andet at have overværet en undervisning, hvor eleverne stod på bordene og gik rundt imellem hinanden.

Den finske delegation blev ved besøget på Kornmarkskolen introduceret for, hvordan skolen arbejder med idræt og bevægelse både i teori og praksis.

Finnerne fik blandt andet en gennemgang af den såkaldte idrætsmærke-ordning, der er et elektronisk system med træningsøvelser og målsætninger. Og så var de rundt og se idræt i sportshallen og bevægelse og alternativ undervisning i klasseværelserne og uden for på de forskellige klassetrin.

"Det er da fantastisk, at en skole i Hillerød Kommune kan bruges som et godt eksempel, når Danmarks Idræts Forbund skal vise Danmark frem. Men det skyldes også, at vi i Hillerød Kommune har arbejdet målrettet med idræt og bevægelse i skolerne og har et godt samarbejde mellem vores idrætskonsulent Kurt Cuhrt og Danmarks Idræts Forbund," forklarer borgmester Dorte Meldgaard (K), der deltog i besøget sammen med Kurt Cuhrt.