Finnair og Norwegian vil samarbejde

Finnair, der ejer knap fem procent af Norwegians aktier, er åben overfor samarbejdsaftale med det norske lavprisselskab.

Et tæt samarbejde mellem SAS' største nordiske rivaler, Finnair og Norwegian, er på trapperne – og det kan true SAS. Det skriver dagbladet Børsen.

Topcheferne i Finnair og Norwegian ser fine muligheder for tættere samarbejde, mens SAS siger, at selskabet ikke engang vil kunne mærke nålestikket, hvis et tættere samarbejde mellem rivalerne bliver en realitet.

– Det kunne være interessant. Finnair er et godt selskab, som vi absolut vil ønske at samarbejde mere med, end vi gør nu. Et tættere samarbejde ville være en win-win-situation, siger adm. direktør og storaktionær i Norwegian Bjørn Kjos.

Finnair vil også gerne rykke tættere på sin norske rival, som man allerede samarbejder med i det små i øjeblikket.

– Det er på feeder-trafikken ind til vore interkontinentale flyvninger (fra Helsinki til Asien, red), at vi har vore kvaler. Norwegian har et lavere omkostningsniveau, og vi er åbne over for tanken om ikke at flyve al feeder-trafikken selv, siger Finnairs koncernchef, Kia Vehviläinen.

Finnair ejer allerede 4,82 procent af aktierne i Norwegian og har allerede der en interesse i, at det går godt for nordmændene. Norwegian er i øjeblikket ved at etablere en base i Helsinki og flytter sig dermed tættere på Finnair.