Finale gør dansk VM-debutant nervøs: Det er uvirkeligt

Lukas Jørgensen har sommerfugle i maven før VM-finalen, men elsker at være en del af det danske hold.

Lukas Jørgensen fik landsholdsdebut mod Saudi-Arabien umiddelbart før VM. Finalen mod Frankrig bliver hans blot 11. landskamp.

Lukas Jørgensen fik landsholdsdebut mod Saudi-Arabien umiddelbart før VM. Finalen mod Frankrig bliver hans blot 11. landskamp.

I begyndelsen af januar havde Lukas Jørgensen ikke spillet en eneste A-landskamp. Alligevel blev han udtaget til VM, og søndag skal stregspilleren spille finale mod Frankrig.

Det er gået stærkt for den 22-årige GOG'er, og ind imellem har han svært ved at forstå, hvad det er for eventyr, han er havnet i.

– Det er svært ikke at gå og smile det meste af tiden, siger Lukas Jørgensen.

– Det er surrealistisk, uvirkeligt. Det var en drøm bare at blive udtaget til VM. Jeg havde ikke forestillet mig at stå i en VM-finale. Det er noget af det største, man kan opleve – og så endda i min første slutrunde, siger han.

Jørgensen har i det hele taget haft meget at forholde sig til i de seneste uger.

Ikke så meget de sportslige forventninger. Det handler jo "bare" om at spille håndbold, som han har øvet sig på i mange år.

Det var snarere tanken om at tilbringe en måned i selskab med holdkammerater, han ikke havde mødt før. Nogle af dem har han endda set op til som knægt.

– Især i starten af samlingen, inden vi tog til VM, kunne jeg mærke, at jeg var træt om aftenen. Tankerne gik på, at jeg nu skulle møde nogle af mine forbilleder. Det var grænseoverskridende.

– Jeg følte, at dagene gik utrolig langsomt, men da jeg faldt ind i rytmen og fik lært holdet godt at kende, begyndte tiden bare at flyve afsted.

– Som jeg var blevet lovet af dem, der havde prøvet det før, er det en sindssyg god trup. Der er kun glade mennesker her, og jeg er fra første dag blevet modtaget med åbne arme, siger Lukas Jørgensen.

Ved VM har han ageret supplement til stregpositionen, hvor Magnus Saugstrup sidder tungt på titlen som førstevalg. Søndag aften kan han hjælpe Danmark til et historisk guldhattrick i finalen mod Frankrig.

– Det giver rigtig mange sommerfugle i maven, men jeg glæder mig meget. Det bliver en oplevelse, jeg nok aldrig kommer til at glemme, siger Lukas Jørgensen.

/ritzau/