Fik set de nye politilokaler

Vicepolitiinpektør, Søren Uhre viste borgmesterkandidat Merete Amdisen (S) og retsordfører Jeppe Bruus (S) rundt i de nye lokaler. PR-foto
Vicepolitiinpektør, Søren Uhre viste borgmesterkandidat Merete Amdisen (S) og retsordfører Jeppe Bruus (S) rundt i de nye lokaler. PR-foto

Ishøj: Socialdemokratiets retsordfører Jeppe Bruus gæstede i dag Ishøj Bycenter, hvor vicepolitiinspektør fra Vestegnens Politi Søren Uhre og Borgmesterkandidat (S) Merete Amdisen fremviste lokalerne til den kommende lokalpolitistation i Ishøj.

Folketingets partier har med aftalen om mere nærhed også sat fokus på nærhed i politiindsatsen, hvilket glæder borgmesterkandidat Merete Amdisen.

– Vi har allesammen brug for at føle os trygge der hvor vi bor, der hvor vi færdes i hverdagen på vej til og fra arbejde, i skole eller når vi skal ud og købe ind. Det bidrager politiets indsats til, fortæller hun.

– Det tætte samarbejde mellem kommune og politi er afgørende i arbejdet med øget tryghed. En nærpolitistation i Ishøj kommune betyder mere synlighed i lokalområdet, og mere synlighed giver også mere tryghed for borgerne, siger Socialdemokratiets retsordfører Jeppe Bruus.

Politiet flytter ind i lokaler i Ishøj Bycenter, og allerede i efteråret forventes det, at stationen kan slå dørene op med en åbningstid på 15 timer om ugen, oplyser Søren Uhre fra Vestegnens Politi. Lokalerne er i øvrigt nøjagtig de samme, som politiet forlod tilbage i 2015.

Som et led i aftalen om nærhedsreformen af politiet, som er indgået af alle Folketingets partier på nær Venstre og Liberal Alliance, findes der også en mulighed for forsøgsordninger med kommunale tryghedsvagter. En del af dagens samtale kom derfor til at dreje sig om mulighederne – og begrænsningerne i kommunale tryghedsvagter, som et led i det tryghedsskabende arbejde i Ishøj kommune.

– En mulighed, som bestemt skal afsøge, siger Merete Amdisen.

– Borgernes tryghed er et omdrejningspunkt for Socialdemokratiet, og hvis tryghedsvagter kan bidrage en mere fleksibel tryghedsskabende indsats, naturligvis i et tæt samarbejde med politiet, så syntes jeg helt sikkert, at det skal overvejes, siger Merete Amdisen.

Vestegnens Politi glæder sig til at tage de nye lokaler i Ishøj Bycenter i brug, og fortsætter den gode dialog med Ishøj kommune omkring tryghed for borgerne.