FIK på kanten af nedrykning

Tabte til bundholdet BSF, mens konkurrenterne fra Stenløse vandt

Foto: Ove Dyrstrøm

FODBOLD. Frederikssund IK mistede endnu et vigtigt skridt i bestræbelserne for at undgå nedrykning, da de fredag tabte 1-0 til bundholdet BSF i Ballerup Idrætspark. FIK kæmper i øjeblikket med naboerne fra Stenløse om at komme over stregen, derfor var det nedslående nyt, da stadions højtalere meddelte, at Stenløse havde besejret B 93 med 2-1, hvilket bringer konkurrenterne tre point foran.

"Det ser meget svært ud nu efter Stenløses sejr", erkendte FIK's træner Peter Juul Petersen efter kampen. Han kom i øvrigt selv i fokus i 2.halvleg, da han kom i clinch med den ene linievogter og kampens dommer, som forviste ham op på tribunen i resten af kampen.

Det var en meget lige kamp. Selv om BSF nærmest kun teoretisk kan redde livet, så havde de absolut ikke tænkt sig at forære noget væk. De spillede frisk til, og skabte lige så mange chancer som FIK. Morten Hauglund havde en stor mulighed for at bringe FIK i front efter 10 minutter, men Jacob Lethin i BSF-målet fik blokeret skuddet. Kort efter brændte det på i den anden ende, hvor Mads Simoni havde muligheden, men her kom Christoffer Haagh i FIK-målet i vejen. Og sådan bølgede kampen frem og tilbage.

Det fortsatte efter pausen. Midtvejs i halvlegen fik Morten Hauglund endnu en kæmpechance, da han blev spillet fri i feltet, men atter kom keeperen i vejen. I stedet slog hjemmeholdet til 5 minutter senere, hvor en umarkeret Thomas Carlsson headede et indlæg i nettet til 1-0. I slutfasen pressede FIK på for en udligning, og det så også ud til at lykkes, da Morten Hauglund to minutter ind i overtiden knaldede bolden i nettet, men ak linievogteren markerede for offside til FIK'ernes store utilfredshed.

I de sidste sekunder belejrede FIK hjemmeholdets mål, og det må høre med til Guiness Rekord-kategorien, at FIK på 10 sekunder tre gange sendte bolden på overliggeren.

Først sparkede Andreas Mortensen bolden op på træværket, den sprang ud til Patrick Juhl hvis hovedstød led samme skæbne, og sidst headede også Morten Mortensen bolden på overliggeren.

Få sekunder senere fløjtede dommeren kampen af, så man må i den grad fastslå, at marginalerne ikke var med FIK'erne, der ellers havde arrangeret bustur til Ballerup for deres fans, men ligesom spillerne, så måtte de tage slukørede hjem.

Tirsdag aften spiller FIK deres udsatte kamp mod BGA på Frederikssund Stadion, og det må nærmest betegnes som en livsvigtig sidste matchbold for at undgå nedrykning inden de sidste fire spillerunder.